Katrine Lagkage
Posted: Sat 1. Aug 2009 21:17
Meget stor. Rækker til en 12-15 personer.
Bund:
300 g smeltet smør
375 g mel
180 g sukker
195 g lys muskovado
6 æg
6 tsk bagepulver
6 tsk vanilie
1 dl mælk
Dej røres sammen og bages ved 200 grader i ca 20 minutter.
Skæres igennem til 2 eller 3 lag, hvad der nu passer.
Limecreme:
2 æg
6 spk sukker
3 spk vanilie
5 tsk maizena
1½ dl. friskpresset limesaft
3½ dl. mælk (Appelsinjuice kan også bruges uden at det skader konsistensen)
Cremen varmes op og småkoges i et par minutter og køles så ned. Den bliver bagefast og er også velegnet til fastelavnsboller og den slags.
Bunde smøres med creme og dækkes med friske bær. Jeg brugte jordbær og kirsebær, men hindbær og blåbær og alt muligt andet kan også sagtens bruges.
Smækkes sammen og opbevares køligt i en dags tid. Dækkes med en bitter mørk chokoladeglasur og eventuelt flødeskum.
Bund:
300 g smeltet smør
375 g mel
180 g sukker
195 g lys muskovado
6 æg
6 tsk bagepulver
6 tsk vanilie
1 dl mælk
Dej røres sammen og bages ved 200 grader i ca 20 minutter.
Skæres igennem til 2 eller 3 lag, hvad der nu passer.
Limecreme:
2 æg
6 spk sukker
3 spk vanilie
5 tsk maizena
1½ dl. friskpresset limesaft
3½ dl. mælk (Appelsinjuice kan også bruges uden at det skader konsistensen)
Cremen varmes op og småkoges i et par minutter og køles så ned. Den bliver bagefast og er også velegnet til fastelavnsboller og den slags.
Bunde smøres med creme og dækkes med friske bær. Jeg brugte jordbær og kirsebær, men hindbær og blåbær og alt muligt andet kan også sagtens bruges.
Smækkes sammen og opbevares køligt i en dags tid. Dækkes med en bitter mørk chokoladeglasur og eventuelt flødeskum.