Sarah Bernhardt kager
Posted: Fri 5. Jun 2009 13:42
Opskriften er faktisk den, der ligger på Arla/Karolines Køkken, men jeg var lige ude i nogle småændringer.
Originalopskriften lyder således:
30 stk.
2 dl piskefløde
75 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
30 makroner (ca. 4 cm i diameter)
150 g smeltet overtrækschokolade
Kog fløden op i en tykbundet gryde.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden.
Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter.
Lad cremen stå koldt, så den stivner, ca. 4 timer.
Pisk den let op.
Smør cremen på den flade side af makronerne, så den danner en top.
Stil kagerne koldt nogle timer.
Pensl chokoladecremen med overtrækschokolade.
Stil kagerne koldt.
Kan fryses og optøes inden serveringen.
Mine kommentarer til opskriften:
Jeg hverken kan eller vil få 30 kager ud af den opskrift, så mange rækker cremen ikke til efter min smag
Jeg havde fået købt mørk chokolade med 70% kakao og for at det ikke skulle blive for bittert, erstattede jeg noget af det mørke chokolade med lidt hvid chokolade (der lige lå i overskud fra julen)
Smeltede også lidt hvid chokolade i en pose, klippede et lillebitte hul og "snirklede" lidt pynt på den mørke overtræk, da det var stivnet.
Originalopskriften lyder således:
30 stk.
2 dl piskefløde
75 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
30 makroner (ca. 4 cm i diameter)
150 g smeltet overtrækschokolade
Kog fløden op i en tykbundet gryde.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden.
Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter.
Lad cremen stå koldt, så den stivner, ca. 4 timer.
Pisk den let op.
Smør cremen på den flade side af makronerne, så den danner en top.
Stil kagerne koldt nogle timer.
Pensl chokoladecremen med overtrækschokolade.
Stil kagerne koldt.
Kan fryses og optøes inden serveringen.
Mine kommentarer til opskriften:
Jeg hverken kan eller vil få 30 kager ud af den opskrift, så mange rækker cremen ikke til efter min smag
Jeg havde fået købt mørk chokolade med 70% kakao og for at det ikke skulle blive for bittert, erstattede jeg noget af det mørke chokolade med lidt hvid chokolade (der lige lå i overskud fra julen)
Smeltede også lidt hvid chokolade i en pose, klippede et lillebitte hul og "snirklede" lidt pynt på den mørke overtræk, da det var stivnet.