Page 1 of 1

Gulerodskage

Posted: Fri 3. Apr 2009 18:11
by HeidiO
1½ dl. olie
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver
5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
75 g hakkede valnøddekerner
1½ dl rosiner

Det hele røres sammen og hældes i en springform. Bages ved 175 grader i 45 minutter.

Hvis man er helt i hopla laver man en flødeosteglasur og lægger på af:
200 g. philadelphia
1 dl. flormelis
smages til med citronsaft

Re: Gulerodskage

Posted: Mon 6. Apr 2009 18:49
by PiaK
Den er lækker uden det der glassurdims på!

Uhm, den skal laves meget snart!

:jeanie:

Re: Gulerodskage

Posted: Mon 6. Apr 2009 19:36
by CXEC
HVAD jeg satte en anden opskrift ind forleden? Hvor blev den af?

Re: Gulerodskage

Posted: Mon 6. Apr 2009 19:43
by HeidiO
Céleste wrote:HVAD jeg satte en anden opskrift ind forleden? Hvor blev den af?


Det er da et godt spørgsmål :naese:
Måske er den gået?

Re: Gulerodskage

Posted: Mon 6. Apr 2009 20:15
by CXEC
Heidi: ja, jeg tror den gik sin vej. Men her kommer den igen:

200 gr rørsukker
1 dl akaciehonning
1 dl cheasy A 38 - jeg bruger bare amindeli cremefraiche 9%
2 hele æg
2 æggehvider
275 gr mel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk natron
1 tsk vanilje sukker - har lavet det selv smager langt bedre ;-)
2 tsk kanel
350 gr revne gulerødder - jeg bruger nok mere
evt. rosiner -udelader jeg da jeg ike kan udstå rosiner i bagværk.

Bland alt med hånd mikser. Skriver Fru Larsen, men jeg kan godt lide at piske hviderne for sig så det bliver en luftig kage!
Bages i en lille bradpande eller springform belagt med bagepapir i en time ved 175 grader.

Man kan med fordel enten lægge låg af marcipan på eller lave en flodeostecreme

Flødeostecreme:
200 g flødeost naturel
125 g blødt smør
125 g flormelis
2 tsk. vanillesukker

Eller noget i den stil...