Page 1 of 1

Dorthe-cookies

Posted: Sun 21. Dec 2008 15:16
by 99E
Gnid/hak 75 gram smør ind i 130 gram mel tilsat 1½ tsk. bagepulver og 3 spsk kakaopulver.
(Jeg brugger food processoren...)

Rør 60 gram brun farin, 1,5 tsk. appelsinskal (skallen fra en appelsin), 1 spsk. ahornsirup og 1 pisket æggeblomme i.

Tilsæt 40 gram hakket mælkechokolade, 60 gram hakket mørk chokolade.
Dejen ligner nu brunligt mel med klumper i. Det er OK.

Saml dejen med fingrene (den bliver på magisk vis til dej, når man rører ved den!), ælt den kortvarigt og rul den til en rulle på 5 cm. i diameter og ca. 10 cm. i længden.

Pak rullen ind i madpapir ell. lign. Kom den i køleskabet i 1½ time eller til den er hård og nem at skære.
(Eller - nem er den ikke, for der er jo chokoladestykker i...)

Skær rullen ud i cirka 20-24 tynde skiver og bag kiksene i 7-9 minutter ved 180 grader.

Glasur: Pisk 225 gram flormelis med 3 spsk. frisk appelsinsaft.
Læg ovenpå glasuren appelsinskalsstrimler, der er vendt i sukker og "tørret".

Dorthe-cookies

Posted: Sun 21. Dec 2008 15:55
by aribeth
altså det der med at gnide smør i mel... det lyder altså skummelt... og det KAN man altså ikke nå!!!

Jeg ved godt hvad der menes men altså!!! :linski:


Nå men ellers lyder det nice :-)



Katrine

Dorthe-cookies

Posted: Tue 23. Dec 2008 11:31
by KatieKat
Dorthe-cookies smager godt. Meget godt.

Dorthe-cookies

Posted: Wed 7. Jan 2009 23:10
by 99E
I virkeligheden skal der her lyde en tak til Lea Tengstedt, der bager nogle gode appelsinsmåkager som var et trin på vejen til denne opskrift - og til Aja Tengstedt, der gad skrive opskriften på "Leas kager" ned for mig.

Dorthe-cookies

Posted: Wed 7. Jan 2009 23:42
by annetteB
[quote:2ba1db9f35]I virkeligheden skal der her lyde en tak til Lea Tengstedt, der bager nogle gode appelsinsmåkager som var et trin på vejen til denne opskrift - og til Aja Tengstedt, der gad skrive opskriften på "Leas kager" ned for mig. [/quote:2ba1db9f35]

Det er den slags der er det sjove ved opskrifter: de lever deres eget liv!
(mindes stadig hvordan en veninde smagte på en kage her hos mig og bjergtaget bad om opskriften......som jeg havde fået af selvsamme veninde bare et år tidligere, men i mellemtiden havde den så ændret sig helt af sig selv?? - og tilsyneladende fra god til fremragende? :viben:)