Dorthe-cookies
Posted: Sun 21. Dec 2008 15:16
Gnid/hak 75 gram smør ind i 130 gram mel tilsat 1½ tsk. bagepulver og 3 spsk kakaopulver.
(Jeg brugger food processoren...)
Rør 60 gram brun farin, 1,5 tsk. appelsinskal (skallen fra en appelsin), 1 spsk. ahornsirup og 1 pisket æggeblomme i.
Tilsæt 40 gram hakket mælkechokolade, 60 gram hakket mørk chokolade.
Dejen ligner nu brunligt mel med klumper i. Det er OK.
Saml dejen med fingrene (den bliver på magisk vis til dej, når man rører ved den!), ælt den kortvarigt og rul den til en rulle på 5 cm. i diameter og ca. 10 cm. i længden.
Pak rullen ind i madpapir ell. lign. Kom den i køleskabet i 1½ time eller til den er hård og nem at skære.
(Eller - nem er den ikke, for der er jo chokoladestykker i...)
Skær rullen ud i cirka 20-24 tynde skiver og bag kiksene i 7-9 minutter ved 180 grader.
Glasur: Pisk 225 gram flormelis med 3 spsk. frisk appelsinsaft.
Læg ovenpå glasuren appelsinskalsstrimler, der er vendt i sukker og "tørret".
(Jeg brugger food processoren...)
Rør 60 gram brun farin, 1,5 tsk. appelsinskal (skallen fra en appelsin), 1 spsk. ahornsirup og 1 pisket æggeblomme i.
Tilsæt 40 gram hakket mælkechokolade, 60 gram hakket mørk chokolade.
Dejen ligner nu brunligt mel med klumper i. Det er OK.
Saml dejen med fingrene (den bliver på magisk vis til dej, når man rører ved den!), ælt den kortvarigt og rul den til en rulle på 5 cm. i diameter og ca. 10 cm. i længden.
Pak rullen ind i madpapir ell. lign. Kom den i køleskabet i 1½ time eller til den er hård og nem at skære.
(Eller - nem er den ikke, for der er jo chokoladestykker i...)
Skær rullen ud i cirka 20-24 tynde skiver og bag kiksene i 7-9 minutter ved 180 grader.
Glasur: Pisk 225 gram flormelis med 3 spsk. frisk appelsinsaft.
Læg ovenpå glasuren appelsinskalsstrimler, der er vendt i sukker og "tørret".