Page 1 of 1

Katrines Jamie kage

Posted: Wed 12. Nov 2008 13:19
by aribeth
Den er rigtig nem at lave og tyvstjålet fra Jamie Oliver!!
:-)


150 g smuttede mandler
150 g valnødder
300 g 70% chokolade MINIMUM (det dur simpelthen ikke med chokolade med et mindre kakaoindhold... jeg har prøvet med 50% det var ikke et hit)
1½ tsk kakaopulver... (rigtig kakaopulver)
250 g SMØR
100 g stødt melis
6 æg
salt

varm ovnen op til 190 grader og læg et stykke bagepapir i bunden af en springform på 20-25 cm i diameter...

Smør bund og sider og drys med mel... (det er i øvrigt fremgangsmåden for hver eneste kage jeg laver i springform... det er SÅ nemt når der er bagepapir i bunden.

Valnødder og mandler hakkes fint på maskine, det er kagens "mel" så det må ikke være alt for groft... heller ikke, efter min mening alt for fint...

chokoladen tilsættes maskinen sammen med kakaoen... jeg har kun en lille hakker så jeg hakker det hele i etaper og blander det samne efterfølgende...

Smør og sukker piskes til en let og luftig masse. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen og bland derefter sammen med nøddeblandingen.

Æggehviderne piskes stive med en lille bitte knsp salt i en ny skål. Hviderne skal foldes forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i formen og bag kagen i en times tid... jeg har ikke endnu bagt kagen i en hel time... ejg kan også godt lide at den er lidt smattet :-) så 45 minutter er nok for mig ca. men mærk efter med en strikkenål :-)

Server den med Creme Fraiche... helst en smule lun :-)

Katrine

Katrines Jamie kage

Posted: Wed 12. Nov 2008 13:47
by 99E
Mmmh, det lyder som en nøddekage, jeg fik som barn. Den må helt klart testes...!!!

Katrines Jamie kage

Posted: Wed 12. Nov 2008 15:58
by CXEC
Lyder ikke dårlig, jeg ville nok bare bruge enten Pecannødder eller hasselnødder, da valnødder slet ikke er mig :ehj:

Katrines Jamie kage

Posted: Wed 12. Nov 2008 18:19
by MetteboDeluxe
Yay :jeanie: Så kom den. Nu skal jeg bare lave den rigtigt denne her gang :heidio:

Katrines Jamie kage

Posted: Wed 12. Nov 2008 18:24
by Stimata Doamna
[quote:a6d93213f5]Server den med Creme Fraiche... helst en smule lun[/quote:a6d93213f5]

Lun crème fraîche?? :lea:

Det lyder ellers som en meget fristende og kalorielet kage.

Katrines Jamie kage

Posted: Wed 12. Nov 2008 18:32
by aribeth
Baah :lea: Randi... server den med Creme Fraiche, kagen må gerne være en smule lun :-)


Katrine

Katrines Jamie kage

Posted: Wed 12. Nov 2008 18:44
by annetteB
Uhm, den lyder god...og fedende.
:lol:

(mon jeg kan bruge det nødde- og mandelmel jeg har liggende? evt suppleret med et par "håndhakkede" nødder for at det ikke skal blive for finkornet al sammen?)

Katrines Jamie kage

Posted: Wed 12. Nov 2008 18:59
by aribeth
[quote:512641d98f]mon jeg kan bruge det nødde- og mandelmel jeg har liggende? evt suppleret med et par "håndhakkede" nødder for at det ikke skal blive for finkornet al sammen?) [/quote:512641d98f]

Det tror jeg faktisk godt!! jeg mener at der står noget i den rigtige opskrift om at det gerne må være fintmalede valnøddekerner!!

Hasselnødder ville jeg IKKE erstatte dem med... de er alt for markante i smagen og klæge i det... Desuden kan ejg ikke tåle hasselnødder :-)

Katrine

Katrines Jamie kage

Posted: Sat 15. Nov 2008 15:18
by HeidiO
Nem og nem......Det vil jeg ikke lige skrive under på, for satan hvor har jeg mange beskidte skåle nu.

Men nu står den i ovnen og jeg glæder mig til at smage den, for den ser god ud.