Katrines Jamie kage
Posted: Wed 12. Nov 2008 13:19
Den er rigtig nem at lave og tyvstjålet fra Jamie Oliver!!
:-)
150 g smuttede mandler
150 g valnødder
300 g 70% chokolade MINIMUM (det dur simpelthen ikke med chokolade med et mindre kakaoindhold... jeg har prøvet med 50% det var ikke et hit)
1½ tsk kakaopulver... (rigtig kakaopulver)
250 g SMØR
100 g stødt melis
6 æg
salt
varm ovnen op til 190 grader og læg et stykke bagepapir i bunden af en springform på 20-25 cm i diameter...
Smør bund og sider og drys med mel... (det er i øvrigt fremgangsmåden for hver eneste kage jeg laver i springform... det er SÅ nemt når der er bagepapir i bunden.
Valnødder og mandler hakkes fint på maskine, det er kagens "mel" så det må ikke være alt for groft... heller ikke, efter min mening alt for fint...
chokoladen tilsættes maskinen sammen med kakaoen... jeg har kun en lille hakker så jeg hakker det hele i etaper og blander det samne efterfølgende...
Smør og sukker piskes til en let og luftig masse. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen og bland derefter sammen med nøddeblandingen.
Æggehviderne piskes stive med en lille bitte knsp salt i en ny skål. Hviderne skal foldes forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i formen og bag kagen i en times tid... jeg har ikke endnu bagt kagen i en hel time... ejg kan også godt lide at den er lidt smattet :-) så 45 minutter er nok for mig ca. men mærk efter med en strikkenål :-)
Server den med Creme Fraiche... helst en smule lun :-)
Katrine
:-)
150 g smuttede mandler
150 g valnødder
300 g 70% chokolade MINIMUM (det dur simpelthen ikke med chokolade med et mindre kakaoindhold... jeg har prøvet med 50% det var ikke et hit)
1½ tsk kakaopulver... (rigtig kakaopulver)
250 g SMØR
100 g stødt melis
6 æg
salt
varm ovnen op til 190 grader og læg et stykke bagepapir i bunden af en springform på 20-25 cm i diameter...
Smør bund og sider og drys med mel... (det er i øvrigt fremgangsmåden for hver eneste kage jeg laver i springform... det er SÅ nemt når der er bagepapir i bunden.
Valnødder og mandler hakkes fint på maskine, det er kagens "mel" så det må ikke være alt for groft... heller ikke, efter min mening alt for fint...
chokoladen tilsættes maskinen sammen med kakaoen... jeg har kun en lille hakker så jeg hakker det hele i etaper og blander det samne efterfølgende...
Smør og sukker piskes til en let og luftig masse. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen og bland derefter sammen med nøddeblandingen.
Æggehviderne piskes stive med en lille bitte knsp salt i en ny skål. Hviderne skal foldes forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i formen og bag kagen i en times tid... jeg har ikke endnu bagt kagen i en hel time... ejg kan også godt lide at den er lidt smattet :-) så 45 minutter er nok for mig ca. men mærk efter med en strikkenål :-)
Server den med Creme Fraiche... helst en smule lun :-)
Katrine