Katrines Jamie kage

Post Reply
aribeth

Katrines Jamie kage

Post by aribeth »

Den er rigtig nem at lave og tyvstjålet fra Jamie Oliver!!
:-)


150 g smuttede mandler
150 g valnødder
300 g 70% chokolade MINIMUM (det dur simpelthen ikke med chokolade med et mindre kakaoindhold... jeg har prøvet med 50% det var ikke et hit)
1½ tsk kakaopulver... (rigtig kakaopulver)
250 g SMØR
100 g stødt melis
6 æg
salt

varm ovnen op til 190 grader og læg et stykke bagepapir i bunden af en springform på 20-25 cm i diameter...

Smør bund og sider og drys med mel... (det er i øvrigt fremgangsmåden for hver eneste kage jeg laver i springform... det er SÅ nemt når der er bagepapir i bunden.

Valnødder og mandler hakkes fint på maskine, det er kagens "mel" så det må ikke være alt for groft... heller ikke, efter min mening alt for fint...

chokoladen tilsættes maskinen sammen med kakaoen... jeg har kun en lille hakker så jeg hakker det hele i etaper og blander det samne efterfølgende...

Smør og sukker piskes til en let og luftig masse. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen og bland derefter sammen med nøddeblandingen.

Æggehviderne piskes stive med en lille bitte knsp salt i en ny skål. Hviderne skal foldes forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i formen og bag kagen i en times tid... jeg har ikke endnu bagt kagen i en hel time... ejg kan også godt lide at den er lidt smattet :-) så 45 minutter er nok for mig ca. men mærk efter med en strikkenål :-)

Server den med Creme Fraiche... helst en smule lun :-)

Katrine
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Katrines Jamie kage

Post by 99E »

Mmmh, det lyder som en nøddekage, jeg fik som barn. Den må helt klart testes...!!!
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Katrines Jamie kage

Post by CXEC »

Lyder ikke dårlig, jeg ville nok bare bruge enten Pecannødder eller hasselnødder, da valnødder slet ikke er mig :ehj:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
MetteboDeluxe
Posts: 2563
Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28

Katrines Jamie kage

Post by MetteboDeluxe »

Yay :jeanie: Så kom den. Nu skal jeg bare lave den rigtigt denne her gang :heidio:
* Kendt for :mettebo: *

* G
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

Katrines Jamie kage

Post by Stimata Doamna »

[quote:a6d93213f5]Server den med Creme Fraiche... helst en smule lun[/quote:a6d93213f5]

Lun crème fraîche?? :lea:

Det lyder ellers som en meget fristende og kalorielet kage.
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
aribeth

Katrines Jamie kage

Post by aribeth »

Baah :lea: Randi... server den med Creme Fraiche, kagen må gerne være en smule lun :-)


Katrine
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Katrines Jamie kage

Post by annetteB »

Uhm, den lyder god...og fedende.
:lol:

(mon jeg kan bruge det nødde- og mandelmel jeg har liggende? evt suppleret med et par "håndhakkede" nødder for at det ikke skal blive for finkornet al sammen?)
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
aribeth

Katrines Jamie kage

Post by aribeth »

[quote:512641d98f]mon jeg kan bruge det nødde- og mandelmel jeg har liggende? evt suppleret med et par "håndhakkede" nødder for at det ikke skal blive for finkornet al sammen?) [/quote:512641d98f]

Det tror jeg faktisk godt!! jeg mener at der står noget i den rigtige opskrift om at det gerne må være fintmalede valnøddekerner!!

Hasselnødder ville jeg IKKE erstatte dem med... de er alt for markante i smagen og klæge i det... Desuden kan ejg ikke tåle hasselnødder :-)

Katrine
User avatar
HeidiO
Posts: 2679
Joined: Sun 1. Jul 2007 09:37

Katrines Jamie kage

Post by HeidiO »

Nem og nem......Det vil jeg ikke lige skrive under på, for satan hvor har jeg mange beskidte skåle nu.

Men nu står den i ovnen og jeg glæder mig til at smage den, for den ser god ud.
Heidi
Post Reply