Ninietærte
Posted: Wed 29. Oct 2008 11:03
[b:320f75e6b0]Tærtebund:[/b:320f75e6b0]
100 gram rørsukkerflormelis
et lille nip maldonsalt
150 gram smør
250 gram mel (lidt af det må gerne være fuldkornsmel)
2 æggeblommer (gem hviderne, de skal bruges i fyldet)
2 spsk ISkoldt vand.
Mel, sukker og salt blandes i en stor bred skål. Smørret hakkes/smuldres/foodprocesses ud i melet sammen med æggeblommerne, så det hele ligner smulder.
Saml lynhurtigt dejen med det kolde vand. Der skal røres så lidt ved dejen som overhovedet muligt: ikke ælte eller trække eller noget, så må dejen hellere være lidt uhomogen.
Form dejen til en firkantet klump. pak den ind i sølvpapir og smid den i køleskabet en times tid.
Skær derefter dejen i tynde skiver og for en tærteform med skiverne, de skal overlappe hinanden med få mm. Igen: rør så lidt som muligt ved dejen.
[b:320f75e6b0]Chokoladefyld:[/b:320f75e6b0]
Tænd ovnen på 175 grader.
300 gram GOD mørk (70%) chokolade puttes i en ildfast skål sammen med 100 gram smør. Stil skålen i ovnen mens den varmer op - hold øje med det, så chokoladen kun smelter og ikke brænder!
Pisk imens 3 æg og de to ekstra æggehvider med 200 gram demerarasukker, korn af en stang vanille, et lille nip maldonsalt 3 spsk ahornsirup samt cirka 1 tsk stødt kanel og ½ tsk revet muskatnød...og måske en lillelillelillebitte smule stødt chili. (jeg smagte mig frem, derfor den upræcise mængdeangivelse)
Når chokoladen er smeltet og rørt sammen med smørret og æggemassen er tyk og blød og lækker røres chokoladesmørret i æggemassen.
Tilsæt en god deciliter drænet yoghurt og rør rundt, til det hele er en jævn masse. Hæld så dejen i tærtebunden.
Stil hele svineriet i ovnen lige lidt under midten og bag den i 35 minutter.
Spises i meget små og tynde skiver for at mindste risikoen for chokoladeforgiftning - gerne med bær og lidt flødeskum til.
100 gram rørsukkerflormelis
et lille nip maldonsalt
150 gram smør
250 gram mel (lidt af det må gerne være fuldkornsmel)
2 æggeblommer (gem hviderne, de skal bruges i fyldet)
2 spsk ISkoldt vand.
Mel, sukker og salt blandes i en stor bred skål. Smørret hakkes/smuldres/foodprocesses ud i melet sammen med æggeblommerne, så det hele ligner smulder.
Saml lynhurtigt dejen med det kolde vand. Der skal røres så lidt ved dejen som overhovedet muligt: ikke ælte eller trække eller noget, så må dejen hellere være lidt uhomogen.
Form dejen til en firkantet klump. pak den ind i sølvpapir og smid den i køleskabet en times tid.
Skær derefter dejen i tynde skiver og for en tærteform med skiverne, de skal overlappe hinanden med få mm. Igen: rør så lidt som muligt ved dejen.
[b:320f75e6b0]Chokoladefyld:[/b:320f75e6b0]
Tænd ovnen på 175 grader.
300 gram GOD mørk (70%) chokolade puttes i en ildfast skål sammen med 100 gram smør. Stil skålen i ovnen mens den varmer op - hold øje med det, så chokoladen kun smelter og ikke brænder!
Pisk imens 3 æg og de to ekstra æggehvider med 200 gram demerarasukker, korn af en stang vanille, et lille nip maldonsalt 3 spsk ahornsirup samt cirka 1 tsk stødt kanel og ½ tsk revet muskatnød...og måske en lillelillelillebitte smule stødt chili. (jeg smagte mig frem, derfor den upræcise mængdeangivelse)
Når chokoladen er smeltet og rørt sammen med smørret og æggemassen er tyk og blød og lækker røres chokoladesmørret i æggemassen.
Tilsæt en god deciliter drænet yoghurt og rør rundt, til det hele er en jævn masse. Hæld så dejen i tærtebunden.
Stil hele svineriet i ovnen lige lidt under midten og bag den i 35 minutter.
Spises i meget små og tynde skiver for at mindste risikoen for chokoladeforgiftning - gerne med bær og lidt flødeskum til.