Hyldebærsirup.

Post Reply
Deerhunter

Hyldebærsirup.

Post by Deerhunter »

Denne hyldebærsirup er særdeles velegnet som tilbehør til den hjemmelavede flødeis i stedet for chokoladesovs.

… sammen med pandekager er det også godt.

[b:2362cff8bd]Ingredienser:[/b:2362cff8bd]
2 dl. hyldebærsaft
1 dl. rød balsamico
500 g. lys muscovadosukker

[b:2362cff8bd]Fremgangsmåde:[/b:2362cff8bd]
500 g. hyldebær giver ca. 2 - 4 dl. færdig saft afhængig af bærrene. Kog bærrene ved moderat varme indtil al saft er trukket ud. Lad massen trække videre gennem et ostelærred.

Mosten koges videre ved svag varme sammen med ½ vaniljestang og ca. 2 cm kanel indtil det er kogt ind til ca. 2 dl. Stødt kanel kan bruges, men kan give en underlig pulversmag. Fisk vanilje- og kanelstangen op.

Kog derefter hyldebærsaft, balsamico og sukker ved svag varme indtil siruppen får den rette konsistens. Den færdige sirup er stærk og meget aromatisk.

I stedet for muscovadosukker kan almindelig sukker der er smeltet til karamel anvendes. Karamelsmagen giver siruppen karakter.

Siruppen hældes på flaske skyllet i spiritus.
Post Reply