Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........
Posted: Sun 20. Jul 2008 15:04
[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Lagkage med hindbær og tobleronemousse [/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Glasuren er sugarpaste[/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
15 stk marshmallows
2 spsk vand
500 g flormelis
Marshmallows puttes i en skål der kan klare mikroovn og tilsæt vand. Sæt det hele i mikroovnen ca. 20 - 30 sek til de bliver bløde og "puffer" op. Rør godt i det, til det er blandet godt. Tilsæt flormelis og vend det godt i til det ikke længere klisteret. Tag det ud og ælt godt, ca. 5-7 min.
[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Hindbærmousse [/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
150 g dybfrosne hindbær
1 spsk. Sukker
Kornene fra ½l vanilliestang
1½ dl youghurt naturel
½ liter piskefløde
Bærrene optøes og moses ud med sukker og vanille. Yoghurten vendes i hindbærrene og til sidst vendes det hele med den stiftpiskede fløde. Fløden skal piskes HELT STIV, lige før det bliver til smør. Hvis fløden ikke piskes stift nok, vil moussen blive for lind. Sker det, piskes da noget mere fløde helt stift og vend det i. Moussen skal have en konsistens som det man putter på gammeldags isvafler.
Stil moussen koldt 1 times tid. Vær opmærksom på, at moussen først stivner rigtigt, når kagen er lagt sammen og har stået flere timer i køleskabet!
[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Tobleronecreme [/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
200 g toblerone
3-3½ dl piskefløde
Smelt tobleronen over vandbad. Pisk piskefløden stiv. Når tobleronen er kølet ned, vendes den forsigtigt med flødeskummet. Der kan bruges mere eller mindre piskefløde, alt efter hvordan man ønsker cremen.
Alternativt kan piskefløden koges op, chokoladen smeltes i og det hele sættes på køl til næste dag, hvor chokoladecremen piskes op........ Men det kommer an på hvor travlt man har........
Tobleronen kan evt. erstattes med hvid chokolade, mørk eller lys chokolade. Alt efter smag, kan der eksperimenteres med mintchokolade eller chokolade med knas. Det smager også lækkert, at supplere tobleronen med 500 g nougat.
Jeg plejer at lægger kagerne sammen i en springform (foret med film), og så lade dem stå 1-2 døgn i køleskabet hvor de 'sætter' sig.
Alternativt kan man også lave et "bånd" af bagepapir som hæftes med et par klips.......... Tape holder ikke, medmindre det sættes HELE vejen rundt.... Så kan man bygge lagkagen op i båndet........
Dagen inden de skal bruges tager jeg dem så ud og kommer sugarpaste på.
Fugt bordet, læg "film" på bordet. Rul film om kagerullen og rul sugarpasten ud...........
[img:e3440bd37c]http://i18.photobucket.com/albums/b131/FruGusse/lagkage004.jpg[/img:e3440bd37c]
[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Glasuren er sugarpaste[/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
15 stk marshmallows
2 spsk vand
500 g flormelis
Marshmallows puttes i en skål der kan klare mikroovn og tilsæt vand. Sæt det hele i mikroovnen ca. 20 - 30 sek til de bliver bløde og "puffer" op. Rør godt i det, til det er blandet godt. Tilsæt flormelis og vend det godt i til det ikke længere klisteret. Tag det ud og ælt godt, ca. 5-7 min.
[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Hindbærmousse [/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
150 g dybfrosne hindbær
1 spsk. Sukker
Kornene fra ½l vanilliestang
1½ dl youghurt naturel
½ liter piskefløde
Bærrene optøes og moses ud med sukker og vanille. Yoghurten vendes i hindbærrene og til sidst vendes det hele med den stiftpiskede fløde. Fløden skal piskes HELT STIV, lige før det bliver til smør. Hvis fløden ikke piskes stift nok, vil moussen blive for lind. Sker det, piskes da noget mere fløde helt stift og vend det i. Moussen skal have en konsistens som det man putter på gammeldags isvafler.
Stil moussen koldt 1 times tid. Vær opmærksom på, at moussen først stivner rigtigt, når kagen er lagt sammen og har stået flere timer i køleskabet!
[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Tobleronecreme [/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
200 g toblerone
3-3½ dl piskefløde
Smelt tobleronen over vandbad. Pisk piskefløden stiv. Når tobleronen er kølet ned, vendes den forsigtigt med flødeskummet. Der kan bruges mere eller mindre piskefløde, alt efter hvordan man ønsker cremen.
Alternativt kan piskefløden koges op, chokoladen smeltes i og det hele sættes på køl til næste dag, hvor chokoladecremen piskes op........ Men det kommer an på hvor travlt man har........
Tobleronen kan evt. erstattes med hvid chokolade, mørk eller lys chokolade. Alt efter smag, kan der eksperimenteres med mintchokolade eller chokolade med knas. Det smager også lækkert, at supplere tobleronen med 500 g nougat.
Jeg plejer at lægger kagerne sammen i en springform (foret med film), og så lade dem stå 1-2 døgn i køleskabet hvor de 'sætter' sig.
Alternativt kan man også lave et "bånd" af bagepapir som hæftes med et par klips.......... Tape holder ikke, medmindre det sættes HELE vejen rundt.... Så kan man bygge lagkagen op i båndet........
Dagen inden de skal bruges tager jeg dem så ud og kommer sugarpaste på.
Fugt bordet, læg "film" på bordet. Rul film om kagerullen og rul sugarpasten ud...........
[img:e3440bd37c]http://i18.photobucket.com/albums/b131/FruGusse/lagkage004.jpg[/img:e3440bd37c]