Page 1 of 2

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 15:04
by Lena
[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Lagkage med hindbær og tobleronemousse [/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]

[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Glasuren er sugarpaste[/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
15 stk marshmallows
2 spsk vand
500 g flormelis

Marshmallows puttes i en skål der kan klare mikroovn og tilsæt vand. Sæt det hele i mikroovnen ca. 20 - 30 sek til de bliver bløde og "puffer" op. Rør godt i det, til det er blandet godt. Tilsæt flormelis og vend det godt i til det ikke længere klisteret. Tag det ud og ælt godt, ca. 5-7 min.

[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Hindbærmousse [/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
150 g dybfrosne hindbær
1 spsk. Sukker
Kornene fra ½l vanilliestang
1½ dl youghurt naturel
½ liter piskefløde

Bærrene optøes og moses ud med sukker og vanille. Yoghurten vendes i hindbærrene og til sidst vendes det hele med den stiftpiskede fløde. Fløden skal piskes HELT STIV, lige før det bliver til smør. Hvis fløden ikke piskes stift nok, vil moussen blive for lind. Sker det, piskes da noget mere fløde helt stift og vend det i. Moussen skal have en konsistens som det man putter på gammeldags isvafler.
Stil moussen koldt 1 times tid. Vær opmærksom på, at moussen først stivner rigtigt, når kagen er lagt sammen og har stået flere timer i køleskabet!

[u:e3440bd37c][b:e3440bd37c]Tobleronecreme [/b:e3440bd37c][/u:e3440bd37c]
200 g toblerone
3-3½ dl piskefløde

Smelt tobleronen over vandbad. Pisk piskefløden stiv. Når tobleronen er kølet ned, vendes den forsigtigt med flødeskummet. Der kan bruges mere eller mindre piskefløde, alt efter hvordan man ønsker cremen.

Alternativt kan piskefløden koges op, chokoladen smeltes i og det hele sættes på køl til næste dag, hvor chokoladecremen piskes op........ Men det kommer an på hvor travlt man har........

Tobleronen kan evt. erstattes med hvid chokolade, mørk eller lys chokolade. Alt efter smag, kan der eksperimenteres med mintchokolade eller chokolade med knas. Det smager også lækkert, at supplere tobleronen med 500 g nougat.

Jeg plejer at lægger kagerne sammen i en springform (foret med film), og så lade dem stå 1-2 døgn i køleskabet hvor de 'sætter' sig.

Alternativt kan man også lave et "bånd" af bagepapir som hæftes med et par klips.......... Tape holder ikke, medmindre det sættes HELE vejen rundt.... Så kan man bygge lagkagen op i båndet........

Dagen inden de skal bruges tager jeg dem så ud og kommer sugarpaste på.
Fugt bordet, læg "film" på bordet. Rul film om kagerullen og rul sugarpasten ud...........

[img:e3440bd37c]http://i18.photobucket.com/albums/b131/FruGusse/lagkage004.jpg[/img:e3440bd37c]

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 15:54
by HeidiO
Øøøjjjjj, det ser godt ud - mums!!!!

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 16:54
by Lena
Jeg smider et billede til, når vi har taget hul på den lyserøde djævel........ så kan du se "indmaden"............

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 18:09
by KatieKat
Bruger du lyserøde marshmallows, eller farver du den der sugarpaste?

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 19:00
by Lena
En idiotsikker opskrift? Hmmm............. så bliver det ikke i dag......... :hhansen:

Det er hvide skumfiduser, som bare bliver farvet.......... Jeg havde så kun rød frugtfarve. Jeg har dog set nogen bruge noget farvepulver........

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 19:24
by Lisbeth Sejberg
Jeg vil være ærlig at skrive, det lyder som en vanvittig lækker kage :slik: ...... men jeg bryder mig ikke om "indpakningen" :minna: ..... den ser simpelt hen for pornoagtig eller vulgær ud, selv om jeg godt selv kan se, den beskrivelse hviler på et lidt løst grundlag :ehh:
Men kagen uden indpakning gad jeg godt smage :-)
Mvh. Lisbeth

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 20:15
by Lena
:hhansen:

Pornoagtig...........? Det kan godt være, men jeg havde kun rød frugtfarve til eksperimentet.......... Ellers ville jeg ende med en kedelig hvid bryllupskage............. så hellere porn........... :hhansen:

Det skal SKAL være være hjemmebagte eller i hvert fald lagkagebunde af bedre kvalitet end dem jeg brugte...... Og så tror jeg at der skal være et lag mere af hindbærmoussen........

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 22:00
by Tigerbaby
Det lyder lækkert.

Det der sugarpaste, hvad nu hvis man er så håbløst umoderne at man ingen microovn har?

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Sun 20. Jul 2008 22:04
by Lena
Så må du nøjes med at drømme...............

Jeg ved faktisk ikke om det kan lade sig gøre at smelte det i en gryde, sammen med lidt mere vand end beskrevet.... Prøv det........

Lagkage med hindbærmousse og tobleronecreme........

Posted: Mon 21. Jul 2008 10:19
by CXEC
Altså kan man ikke gøre noget andet end at smide det der sugarpaste på? Det lyder ALT for sødt i mine ører!!! Ellers meget lækkert, men jeg ville nok ikke komme ymer eller yughourt i hindbærmoussen, tror jeg.