Page 1 of 1

Gateau au Chocolat

Posted: Wed 9. Apr 2008 17:48
by CXEC
[b:f3591e07cf]Tilberedningstid: [/b:f3591e07cf]

20 min.

[b:f3591e07cf]
Antal personer retten er beregnet til:[/b:f3591e07cf]

6-8 personer

[b:f3591e07cf]
Bagetid[/b:f3591e07cf]

45-50 min.

[b:f3591e07cf]Ingredienser:[/b:f3591e07cf]

75 gr. mel
150 gr. Chokolade 70%
3 Suppeskeer mælk
150 gr. Smør
3 Æg - helst land æg
150 gr. Sukker
1 Kaffeske vanilleextrakt - kan undlades
1 Knivspids salt

[b:f3591e07cf]Fremgansmåde - for dummies:[/b:f3591e07cf]

[b:f3591e07cf]1 [/b:f3591e07cf]Forvarm ovnen150 grader celsius. Smør og kom mel i en springform på 20Ø
[b:f3591e07cf]2[/b:f3591e07cf] Sigt melet. Smelt chokoladen over vand bad. Tag chokoladen fra vandbadet og indkorporer smørret skåret i småbidder i chokoladen. Pisk æggeblommerne med sukker (og vanille) til det bliver hvidligt, og hæld denne blandign i chokolademassen. Kom melet i. Hviderne stive evt. over det brugte vandbad de vendes forsigtigt i den førnævnte chokolademasse.
[b:f3591e07cf]3[/b:f3591e07cf]Hæld dejen i formen og bag i 45-50 minutter. Serveres lun med en kugle vanille is!


[b:f3591e07cf]Særligt at være opmærksom på:
[/b:f3591e07cf]

Stærkt vane dannende! :lea:

[b:f3591e07cf]Fryseegnet/ikke-fryseegnet
[/b:f3591e07cf]

Ikke-fryseegnet

Gateau au Chocolat

Posted: Wed 9. Apr 2008 17:55
by HeidiO
Nøøøj, den lyder god, den må jeg prøve

Gateau au Chocolat

Posted: Wed 9. Apr 2008 18:53
by annetteB
[quote:1b9b40d926]Skal hviderne piskes stive eller hvad for noget?? [/quote:1b9b40d926]

ja, de skal piskes stive først.
Hvis du føler trang til det kan du piske dem over vandbadet fra chokoladen. Det gør dem stivere endnu og mere luftige.

Gateau au Chocolat

Posted: Wed 9. Apr 2008 19:25
by KatieKat
Gud hvor smart, det var jeg ikke klar over.

Den skal helt sikkert prøves ved førstkommende lejlighed.

Gateau au Chocolat

Posted: Wed 9. Apr 2008 20:33
by 99E
Pernittengrynsspørgsmål:
Hvis jeg nu antager at en suppeske er lig med en spiseske - og at en kaffeske er en teske - er jeg så helt galt på den?

Gateau au Chocolat

Posted: Wed 9. Apr 2008 23:36
by CXEC
99E jeg tror supeskeen på français er STØRRE end en almindelig spiseske, ellers havde det været spiseske de havde skrevet. Det samme gælder kaffeskeen. De har også teskeer, men der står hhv. suppe- og kaffeske!

Og mht. den der skrivefejl ang. hviderne så er det DIREKTE oversat fra fransk og jeg fik altså sprunget over det med at piske. Beklager. Annette har fuldstændig ret i sin betragtning.