Gateau au Chocolat

Post Reply
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Gateau au Chocolat

Post by CXEC »

[b:f3591e07cf]Tilberedningstid: [/b:f3591e07cf]

20 min.

[b:f3591e07cf]
Antal personer retten er beregnet til:[/b:f3591e07cf]

6-8 personer

[b:f3591e07cf]
Bagetid[/b:f3591e07cf]

45-50 min.

[b:f3591e07cf]Ingredienser:[/b:f3591e07cf]

75 gr. mel
150 gr. Chokolade 70%
3 Suppeskeer mælk
150 gr. Smør
3 Æg - helst land æg
150 gr. Sukker
1 Kaffeske vanilleextrakt - kan undlades
1 Knivspids salt

[b:f3591e07cf]Fremgansmåde - for dummies:[/b:f3591e07cf]

[b:f3591e07cf]1 [/b:f3591e07cf]Forvarm ovnen150 grader celsius. Smør og kom mel i en springform på 20Ø
[b:f3591e07cf]2[/b:f3591e07cf] Sigt melet. Smelt chokoladen over vand bad. Tag chokoladen fra vandbadet og indkorporer smørret skåret i småbidder i chokoladen. Pisk æggeblommerne med sukker (og vanille) til det bliver hvidligt, og hæld denne blandign i chokolademassen. Kom melet i. Hviderne stive evt. over det brugte vandbad de vendes forsigtigt i den førnævnte chokolademasse.
[b:f3591e07cf]3[/b:f3591e07cf]Hæld dejen i formen og bag i 45-50 minutter. Serveres lun med en kugle vanille is!


[b:f3591e07cf]Særligt at være opmærksom på:
[/b:f3591e07cf]

Stærkt vane dannende! :lea:

[b:f3591e07cf]Fryseegnet/ikke-fryseegnet
[/b:f3591e07cf]

Ikke-fryseegnet
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
HeidiO
Posts: 2679
Joined: Sun 1. Jul 2007 09:37

Gateau au Chocolat

Post by HeidiO »

Nøøøj, den lyder god, den må jeg prøve
Heidi
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Gateau au Chocolat

Post by annetteB »

[quote:1b9b40d926]Skal hviderne piskes stive eller hvad for noget?? [/quote:1b9b40d926]

ja, de skal piskes stive først.
Hvis du føler trang til det kan du piske dem over vandbadet fra chokoladen. Det gør dem stivere endnu og mere luftige.
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Gateau au Chocolat

Post by KatieKat »

Gud hvor smart, det var jeg ikke klar over.

Den skal helt sikkert prøves ved førstkommende lejlighed.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Gateau au Chocolat

Post by 99E »

Pernittengrynsspørgsmål:
Hvis jeg nu antager at en suppeske er lig med en spiseske - og at en kaffeske er en teske - er jeg så helt galt på den?
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Gateau au Chocolat

Post by CXEC »

99E jeg tror supeskeen på français er STØRRE end en almindelig spiseske, ellers havde det været spiseske de havde skrevet. Det samme gælder kaffeskeen. De har også teskeer, men der står hhv. suppe- og kaffeske!

Og mht. den der skrivefejl ang. hviderne så er det DIREKTE oversat fra fransk og jeg fik altså sprunget over det med at piske. Beklager. Annette har fuldstændig ret i sin betragtning.
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Post Reply