Olgas Flødebudding
Posted: Wed 19. Mar 2008 23:01
2 dl piskefløde
2 æggeblommer
2 store spsk melis
3-4 spsk rom
6 blade husblas
2 æggehvider.
Æggeblommerne piske stive med sukkeret.
Husblassen lægges i blød i vand.
Æggehviderne piskes til stift skum
Fløden ligeså.
Husblassen tages op af vandet og smeltes (jeg plejer bare at hælde en lille sjat kogende vand over og så røre, til det hele er smeltet - gider ikke det der med vandbad og hvad ved jeg)
Det smeltede husblas tempereres med rommen og hældes i æggesnapsen under omrøring.
Vend flødeskummet i med lette tag.
Vend æggehviderne i på samme måde.
Hældes i en randform der er skyllet i rent vand og ikke aftørret.
Stilles køligt til randen er helt stiv.
Dyp randformen i kogende vand inden den vendes ud - eller læg viskestykker der er opvredet i kogende vand på bunden af formen.
Min mor lavede osse denne flødebudding ind imellem - men hun puttede altid mere (hvid) rom i, så den fik en decideret parfumeret smag - og så serverede hun varm kirsebærsovs til. Det smagte egentlig osse meget godt, men er muligvis en tilvænningssag.
Lol:
2 æggeblommer
2 store spsk melis
3-4 spsk rom
6 blade husblas
2 æggehvider.
Æggeblommerne piske stive med sukkeret.
Husblassen lægges i blød i vand.
Æggehviderne piskes til stift skum
Fløden ligeså.
Husblassen tages op af vandet og smeltes (jeg plejer bare at hælde en lille sjat kogende vand over og så røre, til det hele er smeltet - gider ikke det der med vandbad og hvad ved jeg)
Det smeltede husblas tempereres med rommen og hældes i æggesnapsen under omrøring.
Vend flødeskummet i med lette tag.
Vend æggehviderne i på samme måde.
Hældes i en randform der er skyllet i rent vand og ikke aftørret.
Stilles køligt til randen er helt stiv.
Dyp randformen i kogende vand inden den vendes ud - eller læg viskestykker der er opvredet i kogende vand på bunden af formen.
Min mor lavede osse denne flødebudding ind imellem - men hun puttede altid mere (hvid) rom i, så den fik en decideret parfumeret smag - og så serverede hun varm kirsebærsovs til. Det smagte egentlig osse meget godt, men er muligvis en tilvænningssag.
Lol: