Cheesecake med Lime.
Posted: Sun 16. Mar 2008 22:04
[b:ee3981c29d]Bund:[/b:ee3981c29d] En rulle havrekiks, fx. Hobnobs. Nogle hakkede mandler, hvis man har. 50 gram smør eller deromkring.
Knus kiksene, hak mandlerne, rod krummer og mandler sammen med smørret til alle krummer er let fedtede.
Tryk krummerne sammen i en cakering der står på serveringsfadet - eller i bunden af en springform (skær et stykke bagepapir til så det passer til bunden)
[b:ee3981c29d]Oste-Lime-guf[/b:ee3981c29d]
2 pakker Philadelphia ost (light eller alm, det er ligemeget)
2 dl youghurt naturel.
2 æg
1 dl Limesaft
1½ spsk revet limeskal
1 fed polynesisk vanillestang
2 dl rørsukker
6 blade husblas
2½ dl piskefløde
sæt husblassen i blød i koldt vand.
rør ost, yoghurt, æggeblommer, sukker og limeskal sammen.
skær vanillestangen i hårfine skiver og rør dem med i ostemassen.
Tag husblassen op af vandet og smelt den i en skål ved at hælde en lille sjat kogende vand over den og røre rundt.
Hæld Limesaften i husblasen lidt af gangen under omrøring.
Lad det stå lidt mens æggehviderne piskes meget stive.
Hæld så husblas/limesaften i ostemassen lidt af gangen under omrøring.
Vent et par minutter og vend så forsigtigt de piskede hvider i ostemassen.
Pisk fløden til stift skum. Vend flødeskummet i ostemassen.
Hæld ostemassen ud over kiksebunden.
Sæt kagen i køleskabet i 1 times tid.
Løsn kagen langs siderne med en skarp kniv, fjern cakering'en eller springformens sider.
[b:ee3981c29d]variationer:[/b:ee3981c29d]
Hindbærcheesecake: udskift limesaften med hindbær- og citronsaft.
Læg et lag (let sødede)hindbær på toppen af kagen, pensl bærrene med hindbærgele.
Tysk jordbærkage: Bland jordbær- og citronsaft og skiver af friske jordbær i ostecremen
Læg ostecremen mellem gode kagebunde istedet for på kiksebund.
Bunk en masse friske jordbær ovenpå den øverste bund, hæld jordbærgele over det hele.
(laves bedst i en cakering, fordi den er høj nok til at holde styr på det hele indtil geleen er stivnet)
Knus kiksene, hak mandlerne, rod krummer og mandler sammen med smørret til alle krummer er let fedtede.
Tryk krummerne sammen i en cakering der står på serveringsfadet - eller i bunden af en springform (skær et stykke bagepapir til så det passer til bunden)
[b:ee3981c29d]Oste-Lime-guf[/b:ee3981c29d]
2 pakker Philadelphia ost (light eller alm, det er ligemeget)
2 dl youghurt naturel.
2 æg
1 dl Limesaft
1½ spsk revet limeskal
1 fed polynesisk vanillestang
2 dl rørsukker
6 blade husblas
2½ dl piskefløde
sæt husblassen i blød i koldt vand.
rør ost, yoghurt, æggeblommer, sukker og limeskal sammen.
skær vanillestangen i hårfine skiver og rør dem med i ostemassen.
Tag husblassen op af vandet og smelt den i en skål ved at hælde en lille sjat kogende vand over den og røre rundt.
Hæld Limesaften i husblasen lidt af gangen under omrøring.
Lad det stå lidt mens æggehviderne piskes meget stive.
Hæld så husblas/limesaften i ostemassen lidt af gangen under omrøring.
Vent et par minutter og vend så forsigtigt de piskede hvider i ostemassen.
Pisk fløden til stift skum. Vend flødeskummet i ostemassen.
Hæld ostemassen ud over kiksebunden.
Sæt kagen i køleskabet i 1 times tid.
Løsn kagen langs siderne med en skarp kniv, fjern cakering'en eller springformens sider.
[b:ee3981c29d]variationer:[/b:ee3981c29d]
Hindbærcheesecake: udskift limesaften med hindbær- og citronsaft.
Læg et lag (let sødede)hindbær på toppen af kagen, pensl bærrene med hindbærgele.
Tysk jordbærkage: Bland jordbær- og citronsaft og skiver af friske jordbær i ostecremen
Læg ostecremen mellem gode kagebunde istedet for på kiksebund.
Bunk en masse friske jordbær ovenpå den øverste bund, hæld jordbærgele over det hele.
(laves bedst i en cakering, fordi den er høj nok til at holde styr på det hele indtil geleen er stivnet)