Page 1 of 1

Nøddekaramel

Posted: Fri 14. Dec 2007 16:13
by CXEC
Ingredienser:

Du skal bruge følgende til opskrift på Karamel.

175 gram margarine eller smør
100 gram hassel, - valnøddekerner, Pekannødder eller mandler (personligt må det blive alt andet end valnødder)
Lidt fedtstof til panden -formen
1 deciliter sirup
1,5 deciliter piskefløde
1 teskef. vanillesukker
2 deciliter farin

Fremgangsmåde for Karamel:

Hak nødderne. Smør en pande ind i fedtstof, og kom de hakkede nødder op i. Hæld farin, fedtstof, fløde og sirup op i en gryde og lad det koge indtil blandningen er karamelagtig. Husk at røre. Kom blandnigen over nødderne, lige meget over det hele. Stil blandningen et koldt sted. Når blandningen er størknet, skæres den ud i stykker. Stil de færdige karameller et køligt sted.