Page 1 of 1

vanillekranse med marcipan

Posted: Sat 8. Dec 2007 18:19
by aribeth
100 gram rå marcipan
125 gram sukker
1 stang vanille
275 gram hvedemel
175 gram smør
1 stor æggeblomme
en lille håndfuld usmuttede mandler


Flæk vanillestangen og skrab vanillekornene ned i en skål.

Ælt marcipanen sammen med sukker og vanillekorn.

Bland melet i sammen med mandlerne som du har hakket fint i en blender sammen med vanillestangen. (er der store stykker af vanillestangen tilbage fjernes disse inden det ryger i skålen)

Smuldr smørret i og tilsæt æggeblommen.

Ælt til dejen er samlet og lad den herefter hvile i cirka 1 time.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Kør dejen igennem kødhakkeren med stjerneformen på og lav lange stjerneformede pølser som du samler som en krans.

Eller rul dejen ud i små pølser og form små kranse på den måde.

Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt kransene herpå.

Bag vanillekransene til de er gyldne på næstnederste rille i ovnen i cirka 10 minutter.


Katrine

vanillekranse med marcipan

Posted: Sat 8. Dec 2007 23:18
by CXEC
Lyder :aribeth: :aribeth: :aribeth: