Mikkels Mørke Muscovadokarameller

User avatar
Mikkel
Posts: 414
Joined: Sun 27. Aug 2006 20:06

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by Mikkel »

[b:b27b11803f]250 g. Mørkt Muscovadosukker
2,5 dl. Piskefløde
25 g. Smør
2 dl. Ahornsirup
1 tsk. Stødt kanel
1 knivspids salt[/b:b27b11803f]

Sukkeret smeltes forsigtigt på en pande ved medium varme, så det ikke brænder på. Fløden hældes i og røres ud i karamelmassen. Lad koge op til fløden er udrørt.
Derefter tilsættes smør, ahornsirup, salt og kanel. Lad massen koge videre indtil den er en jævn "grød". Prøv evt. konsistensen efter ved at stikke en helt kold ske i massen og se efter hvor hård karamellen er, når den størkner.

Hæld ud på en bageplade med bagepapir og lad køle af.

P.S.: Pas på; karamelmasse er varm!

-Mikkel
Image
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by KatieKat »

Ih Mikkel. Når du ikke skriger er du en engel. Det skal jeg prøve at lave i morgen.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by Lena »

[quote:270b03c81d="KatieKat"]Ih Mikkel. Når du ikke skriger er du en engel. Det skal jeg prøve at lave i morgen.[/quote:270b03c81d]



:ehj:


:viben:
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by 99E »

Ehm, jeg tror det med skrigeriet er... Måske man skulle have været der?
Mikkel kom til at tro at "alle" kender jul på Vesterbro og forskrækkede Dorthe med "Gå vææææææækl!!!" den anden dag.
:mur: :roed:
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by KatieKat »

Godt han skreg det inden jeg var begyndt at gå op af trappen... ellers var jeg nok faldet ned.

Pyt, han reddede dagen med en ridetur på Pieton.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by 99E »

Det er godt, du er ved at komme dig lidt over skrigeriet.
Næste gang må vi have kameraet parat til at dokumentere rideturen!
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by 99E »

Det er godt, du er ved at komme dig lidt over skrigeriet.
Næste gang må vi have kameraet parat til at dokumentere rideturen!
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by KatieKat »

Jeg har købt ind til de der karameller.... kan man skære dem nemt ud når de har ligget til afkøling på den der bageplade?
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by 99E »

Det kan man nog godt.
Men i så fald ville jeg lægge dem i et fad/en bradepande hvor det passer med den tykkelse, du gerne vil have karamellerne i.
Ellers kan du lade dem køle nok af til at de er formbare, trille kugler af dem og overtrække dem med chokolade...

Vores karamelmasse ligger lige nu i en plastboks i køleskabet - og så skal der dels laves chokoladeovertrukne kugler, dels nok laves nougatfyldte karameller.

Husk at putte lidt olie på kniven når du skærer i karamel - så klistrer de ikke så megrt til kniven.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Mikkels Mørke Muscovadokarameller

Post by KatieKat »

smart..
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
Post Reply