Page 1 of 1

Fru Tengstedts blommekage

Posted: Thu 6. Dec 2007 15:15
by KatieKat
Skær blommerne midt over og fjern stenene. Læg dem i en skål med rørsukker og kanel efter behag. Mange blommer bliver ulækkert sure ved opvarmning, så brug måske lidt mere sukker end først antaget?
Lad blommerne trække med sukkeret.

Pisk 125 gram smør eller mindre med 200 gram rørsukker. Tilsæt de tre æg ét af gangen og pisk mindst ét minut mellem hvert æg.
rør 2½ dl mel i smattet - brug en bred ske og rør så lidt som muligt, så du ikke slår luften ud af smattet. ISÆR vigtigt hvis ikke du har bagepulver. Hvis du har bagepulver, så put 1 tsk i dejen.

Bred dejen ud i en lille smurt bradepande/ildfastfad eller lign. pres blommerne ned i dejen med skindsiden opad. Hæld saft/sukker blandinden fra bunden af skålen ud over kagen. drys evt med en lille smule rørsukker på toppen. Bages 25-30 minutter v 190-200 grader. Læg et stykke sølvpapir ovenpå, hvis kagen bliver for brun inden den er bagt igennem.

En klat creme fraiche eller is ovenpå den lune kage vil sikkert ikke skade.

Re: Fru Tengstedts blommekage

Posted: Fri 11. Sep 2009 19:41
by CXEC
SNAMS! :aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth: