Page 1 of 1

Annette Tengstedts brunkager

Posted: Thu 6. Dec 2007 15:12
by KatieKat
Alle franske opskrifter hedder altid et eller andet med den GODE husmoders/kones dit eller dat...dette er istedet den DOVNE kones brunkager, fordi man slipper for at røre potaske ud i et eller andet, for at opvarme klistret sirup og for at rulle dejen ud - men de smager formidabelt!


Man tager:
500 gram smør
500 gram roe- eller rørsukker (ikke groft)
2 1/2 dl mørk roesukkersirup( 295 gram)
5 tsk stødt kanel
5 tsk stødt ingefær
2 1/2 tsk stødt nelliker
2 1/2 tsk stødt pomerans (kan kun købes hos specialkøbmænd og kun med besvær. Kan udelades, hvis man ikke gider besvær)
2 1/2 tsk natron
875 - 950 gram mel
250 gram hele, ikke-smuttede mandler
125 gram sukat. Helst den HELT rigtige sukat, som man køber i store uformelige stykker og selv skærer ud.
125 gram kandiseret pomeransskal - IKKE væmmelige dr Oetkers eller lige så væmmelige Santa Marias syltede appelsinskal. RIGTIG kandiseret bittersød pomeransskal, som man køber i hele skaller og selv skærer ud.
Kagerne ser flottest ud, når stykkerne er lidt store og uregelmæssige.

Alle nævnte ingredienser rodes sammen til en dej - om nødvendigt med røremaskine, men hvis smørret er blødt går det nu ret nemt at ælte den sammen med hånden.
Dejen rulles i pølser på tykkelse og længde som paprøret i en køkkenrulle og fryses ned til den dag man gider bage.
Skær så de frosne dejpølser ud i tynde skiver med en SKARP kniv.
Bages på næstøverste rille 5 -6 minutter ved 200 grader

Re: Annette Tengstedts brunkager

Posted: Tue 17. Nov 2009 18:47
by aribeth
det her ER altså ubetinget de BEDSTE brunkager jeg nogen sinde har lavet og spist!!

Hele min familie var vilde med dem sidste år... omtrent 50 mennesker... plus en masse naboer som åd og åd og åd...


Jeg skal bage dem i aften... min mor har bestilt en sending til en julefrokost i weekenden... og jeg kan lige så godt komme i træning :-)


Jeg laver bare dejpølser, pakker dem i poser og smider dem i fryseren...


Selvom man er lidt sjusket med udskæringen af dem, så bliver de ultra sprøde selvom de er tykke!!


Katrine

Re: Annette Tengstedts brunkager

Posted: Tue 17. Nov 2009 21:41
by annetteB
ja, de ER nemlig gode....og jeg skal osse selv have bagt nogen inden weekendens invasion af familie.
:fest:

Re: Annette Tengstedts brunkager

Posted: Tue 17. Nov 2009 21:54
by Lena
Den skal helt sikkert med på arbejde........... :mikkel:

Re: Annette Tengstedts brunkager

Posted: Wed 18. Nov 2009 10:59
by superhero
Den lyder nem, den skal prøves :-)

Tak for opskriften, også til Annette :respekt:

Re: Annette Tengstedts brunkager

Posted: Wed 18. Nov 2009 14:42
by CXEC
De ER gode!!! :aribeth: :aribeth: :aribeth:

Re: Annette Tengstedts brunkager

Posted: Sun 4. Dec 2016 16:58
by 99E
I år vil vi forsøge os med at lave dem med kandiderer pomeransskal og tørrede mandariner i stedet for pomeransskal og sukat...