Page 1 of 6

FruGusses pebernødder

Posted: Thu 6. Dec 2007 15:07
by KatieKat
Pebernødder:
250 g smør,
250 g sukker,
1 tsk. ingefær,
1 tsk. kanel,
1 tsk. hvid peber,
1 tsk. kardemomme,
1 tsk. bagepulver,
1 tsk natron,
1 dl fløde,
500 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker sam­men. Bland alle krydderierne og rør dem i massen. Tilsæt fløde og mel.

Dejen skal være fast. Form to stænger med "lillefingertykkelse" og skær 1 cm skiver, som sættes på bagepapir.

Bag dem ved 210 grader i 10-12 minut­ter.

FruGusses pebernødder

Posted: Sun 9. Dec 2007 18:05
by KatieKat
For pokker da Fru Gusse dit pragtfulde stykke kvindfolk. Nøj de smager godt de pebernødder. Og så er de sjove at bage. Min nye favoritopskrift...

FruGusses pebernødder

Posted: Sun 9. Dec 2007 18:09
by Lena
Ja, de smager nemlig rigtig godt.............. Normalt er jeg ikke meget for pebernødder................ men de hér............. uhmmmmmmm!!!!!

FruGusses pebernødder

Posted: Sun 9. Dec 2007 18:42
by KatieKat
De bliver ikke dårligere af at man lige putter en halv tsk mere hvid peber end der står i opskriften.

Jeg fik 445 pebernødder og dejen er nem og dejlig at rulle ud. Jeg smeltede forresten smøret i en gryde inden jeg rørte det sammen med sukkeret.

FruGusses pebernødder

Posted: Sun 9. Dec 2007 21:47
by Lena
Det skal være sådan at når man har ædt en 10-15-20 stykker så brænder det lidt på tungen........... hehe............ ellers bliver jeg ved og ved og ved og ved..........

En anden fordel er.............. at ungerne synes at de er for stærke...... :hhansen:

FruGusses pebernødder

Posted: Sun 9. Dec 2007 21:58
by KatieKat
For stærke? Jeg puttede noget mere peber i end din opskrift siger og de er da ikke stærke. De er stadig ret søde og lækre, men med meget mere smag.

FruGusses pebernødder

Posted: Sun 9. Dec 2007 22:18
by Lena
Jeg bruger også mere krydderi end i opskriften...........

FruGusses pebernødder

Posted: Sat 22. Dec 2007 23:01
by KatieKat
Jeg er i skrivende stund ved at eksperimentere med en variation af disse pebernødder der er fuldstændig laktosefrie til min svigerfar. Det er godt nok uinspirerende at bage med rismælk og plantemargarine, men lad os nu se hvordan resultatet bliver.

FruGusses pebernødder

Posted: Sun 23. Dec 2007 00:40
by KatieKat
Hmm. Det kan de tilsyneladede godt tåle. Jeg kan i hvert fald ikke smage forskel.

FruGusses pebernødder

Posted: Sun 23. Dec 2007 01:33
by annetteB
Vi har osse lige bagt en portion....De blev RIGTIG gode!
:aribeth: