Honningsnitter
Posted: Sun 25. Nov 2007 11:27
[b:16231a14dd]Honningsnitter[/b:16231a14dd]
Ingredienser:
(til 30-35 snitter)
[b:16231a14dd]
Honningdej:[/b:16231a14dd]
500 g honning,
500 g mel,
1 tsk. stødte nelliker,
1 tsk. kardemomme,
2 tsk. kanel,
10 g hjortetaksalt,
10 g potaske,
3 æggeblommer
[b:16231a14dd]Smørcreme:[/b:16231a14dd]
250 g smør,
150 g flormelis,
korn af 1 stang vanille
Appelsinmarmelade,
mørk chokolade
[b:16231a14dd]
Fremgangsmåde: [/b:16231a14dd]
[b:16231a14dd]Honningdej:[/b:16231a14dd] Lun honningen, til den bliver flydende - kun håndlun. Mel og krydderier blandes og æltes sammen med den lune honning. Dejen skal stå i køleskab minimum natten over.
Hjortetaksalt røres ud med en æggeblomme og æltes i honningdejen. Potasken røres ud i 1-2 spsk. vand og røres også i dejen. Ælt dejen smidig med de sidste to æggeblommer.
Del dejen i fem portioner. Rul dem til stænger på cirka 35 cm og læg dem på bageplade beklædt med bagepapir.
Bag ved 180 grader i 15-20 minutter.
[b:16231a14dd]Færdig snitte:[/b:16231a14dd] Når stængerne er bagt, skal de stå et par dage og trække fugt til sig for at blive bløde. Træk en pose over stængerne og stil dem eventuelt i køleskab.
Brug eventuelt en blomsterforstøver til at give ekstra fugt.
Flæk stængerne på langs, smør et tyndt lag appelsinmarmelade på bundene og smørcreme på en af bundene. Læg den anden bund over.
Pensl med smeltet chokolade. Skær 6-7 snitter ud af hver stang.
[b:16231a14dd]Smørcreme:[/b:16231a14dd] Rør smør, flormelis og vanille til en blød creme
Rigtig god fornøjelse!
Obs: Kan være vanedannende :aribeth:
Ingredienser:
(til 30-35 snitter)
[b:16231a14dd]
Honningdej:[/b:16231a14dd]
500 g honning,
500 g mel,
1 tsk. stødte nelliker,
1 tsk. kardemomme,
2 tsk. kanel,
10 g hjortetaksalt,
10 g potaske,
3 æggeblommer
[b:16231a14dd]Smørcreme:[/b:16231a14dd]
250 g smør,
150 g flormelis,
korn af 1 stang vanille
Appelsinmarmelade,
mørk chokolade
[b:16231a14dd]
Fremgangsmåde: [/b:16231a14dd]
[b:16231a14dd]Honningdej:[/b:16231a14dd] Lun honningen, til den bliver flydende - kun håndlun. Mel og krydderier blandes og æltes sammen med den lune honning. Dejen skal stå i køleskab minimum natten over.
Hjortetaksalt røres ud med en æggeblomme og æltes i honningdejen. Potasken røres ud i 1-2 spsk. vand og røres også i dejen. Ælt dejen smidig med de sidste to æggeblommer.
Del dejen i fem portioner. Rul dem til stænger på cirka 35 cm og læg dem på bageplade beklædt med bagepapir.
Bag ved 180 grader i 15-20 minutter.
[b:16231a14dd]Færdig snitte:[/b:16231a14dd] Når stængerne er bagt, skal de stå et par dage og trække fugt til sig for at blive bløde. Træk en pose over stængerne og stil dem eventuelt i køleskab.
Brug eventuelt en blomsterforstøver til at give ekstra fugt.
Flæk stængerne på langs, smør et tyndt lag appelsinmarmelade på bundene og smørcreme på en af bundene. Læg den anden bund over.
Pensl med smeltet chokolade. Skær 6-7 snitter ud af hver stang.
[b:16231a14dd]Smørcreme:[/b:16231a14dd] Rør smør, flormelis og vanille til en blød creme
Rigtig god fornøjelse!
Obs: Kan være vanedannende :aribeth: