Citrussorbét...eller Granité

Post Reply
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Citrussorbét...eller Granité

Post by annetteB »

[b:6585840cf9]Man tager:[/b:6585840cf9]
2 dl sukker og 4 dl kogende vand. Rør til sukkeret er opløst.
Tilsæt 1 dl citron saft (eller limesaft...eller en blanding) samt revet skal af ½ citron eller lime.
Stil det hele i fryseren. Rør af og til indtil væsken er frosset til en tyk grød-is.

Nu har du Granité.
Ønsker du at gå skridtet videre til Sorbét - pisk da en æggehvide til stift skum, tilsæt ½-1 dl sukker og pisk igen til massen er stiv og sej og blank.
Vend marengsmassen i grødisen. Brug en bred ske og sjask ikke for meget i det.

Sæt isen i fryseren igen. Rør en gang eller to imens den fryser stiv.

[b:6585840cf9]Iøvrigt:[/b:6585840cf9]
Eksperimenterer for indeværende med en Grapefrugt-udgave, som tegner lovende. Vender tilbage, når forholdet mellem sukker/vand/frugtsaft er endeligt fastlagt.

Har også afprøvet appelsiner men synes ikke at resultatet blev særlig godt.
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Post Reply