Page 1 of 1

Créme Brulée

Posted: Wed 6. Jun 2007 22:33
by CXEC
[b:77423a492e]Ingredienser:[/b:77423a492e]
5 æggeblommer - pasteuriserede!
125 g sukker
¼ l sødmælk
¼ l piskefløde
1 vaniliestang

2 spsk. rørsukker


[b:77423a492e]Fremgangsmåde:[/b:77423a492e]
Æggeblommer, sukker og kornene fra 1 vaniliestang piskes sammen. Tilsæt sødmælk og fløde. Smør 6 små rammekiner eller 4 lidt større (selv anvendte jeg én stor form) og fordel blandingen heri. Bages i forvarmet ovn i vandbad ved 150 °C i 45-50 minutter. Test med nål om massen er fast og tyk, ellers skal det have lidt længere bagetid.

[b:77423a492e]Anretning:[/b:77423a492e]
Stilles på køl indtil servering. Inden servering drysses rørsukker på og rammekinerne sættes i koldt vandbad i ovnen under grillen. Sukkeret skal kun lige akkurat krystallisere og desserten er færdig og klar til servering.

Har man en lille gasbrænder til madlavning så anvend den til at krystallisere sukkeret med, det giver et meget proffessionelt udseende.

Velbekomme.

Créme Brulée

Posted: Thu 7. Jun 2007 20:44
by annetteB
Er der nogen speciel grund til at du anbefaler pasteuriserede æggeblommer - cremen skal jo stå i ovnen i in. 45 minutter v/150 grader og burde derfor være gennemopvarmet, så det kan næppe være af bakterielle hensyn?

Créme Brulée

Posted: Thu 7. Jun 2007 20:55
by Stimata Doamna
[quote:8900bc885e]Er der nogen speciel grund til at du anbefaler pasteuriserede æggeblommer[/quote:8900bc885e]

Ud over måske, at pasteuriserede æggeblommer jo bliver leveret uden alt det andet, der ellers følger med æg og gør det hele lidt mere besværligt? :ide: eller :ehh:

Hvis man lige koger mælk/fløde op med hel kardemomme (de skal lige have et forsigt gok med den kødhammer, man ellers kun bruger til at lave knust is) og lader blandingen køle af, inden man blander den med æggemassen, får cremen en himmelsk smag (synes jeg) :aribeth:

Créme Brulée

Posted: Mon 11. Jun 2007 15:17
by CXEC
Øhmmmmm, nej det er der ingen særlig grund til, ud over den Randi nævner :linski: