[b:77423a492e]Ingredienser:[/b:77423a492e]
5 æggeblommer - pasteuriserede!
125 g sukker
¼ l sødmælk
¼ l piskefløde
1 vaniliestang
2 spsk. rørsukker
[b:77423a492e]Fremgangsmåde:[/b:77423a492e]
Æggeblommer, sukker og kornene fra 1 vaniliestang piskes sammen. Tilsæt sødmælk og fløde. Smør 6 små rammekiner eller 4 lidt større (selv anvendte jeg én stor form) og fordel blandingen heri. Bages i forvarmet ovn i vandbad ved 150 °C i 45-50 minutter. Test med nål om massen er fast og tyk, ellers skal det have lidt længere bagetid.
[b:77423a492e]Anretning:[/b:77423a492e]
Stilles på køl indtil servering. Inden servering drysses rørsukker på og rammekinerne sættes i koldt vandbad i ovnen under grillen. Sukkeret skal kun lige akkurat krystallisere og desserten er færdig og klar til servering.
Har man en lille gasbrænder til madlavning så anvend den til at krystallisere sukkeret med, det giver et meget proffessionelt udseende.
Velbekomme.
Créme Brulée
Créme Brulée
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Créme Brulée
Er der nogen speciel grund til at du anbefaler pasteuriserede æggeblommer - cremen skal jo stå i ovnen i in. 45 minutter v/150 grader og burde derfor være gennemopvarmet, så det kan næppe være af bakterielle hensyn?
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
- Stimata Doamna
- Posts: 6496
- Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58
Créme Brulée
[quote:8900bc885e]Er der nogen speciel grund til at du anbefaler pasteuriserede æggeblommer[/quote:8900bc885e]
Ud over måske, at pasteuriserede æggeblommer jo bliver leveret uden alt det andet, der ellers følger med æg og gør det hele lidt mere besværligt? :ide: eller :ehh:
Hvis man lige koger mælk/fløde op med hel kardemomme (de skal lige have et forsigt gok med den kødhammer, man ellers kun bruger til at lave knust is) og lader blandingen køle af, inden man blander den med æggemassen, får cremen en himmelsk smag (synes jeg) :aribeth:
Ud over måske, at pasteuriserede æggeblommer jo bliver leveret uden alt det andet, der ellers følger med æg og gør det hele lidt mere besværligt? :ide: eller :ehh:
Hvis man lige koger mælk/fløde op med hel kardemomme (de skal lige have et forsigt gok med den kødhammer, man ellers kun bruger til at lave knust is) og lader blandingen køle af, inden man blander den med æggemassen, får cremen en himmelsk smag (synes jeg) :aribeth:
Venlig hilsen
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Créme Brulée
Øhmmmmm, nej det er der ingen særlig grund til, ud over den Randi nævner :linski:
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates