Créme Brulée

Post Reply
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Créme Brulée

Post by CXEC »

[b:77423a492e]Ingredienser:[/b:77423a492e]
5 æggeblommer - pasteuriserede!
125 g sukker
¼ l sødmælk
¼ l piskefløde
1 vaniliestang

2 spsk. rørsukker


[b:77423a492e]Fremgangsmåde:[/b:77423a492e]
Æggeblommer, sukker og kornene fra 1 vaniliestang piskes sammen. Tilsæt sødmælk og fløde. Smør 6 små rammekiner eller 4 lidt større (selv anvendte jeg én stor form) og fordel blandingen heri. Bages i forvarmet ovn i vandbad ved 150 °C i 45-50 minutter. Test med nål om massen er fast og tyk, ellers skal det have lidt længere bagetid.

[b:77423a492e]Anretning:[/b:77423a492e]
Stilles på køl indtil servering. Inden servering drysses rørsukker på og rammekinerne sættes i koldt vandbad i ovnen under grillen. Sukkeret skal kun lige akkurat krystallisere og desserten er færdig og klar til servering.

Har man en lille gasbrænder til madlavning så anvend den til at krystallisere sukkeret med, det giver et meget proffessionelt udseende.

Velbekomme.
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Créme Brulée

Post by annetteB »

Er der nogen speciel grund til at du anbefaler pasteuriserede æggeblommer - cremen skal jo stå i ovnen i in. 45 minutter v/150 grader og burde derfor være gennemopvarmet, så det kan næppe være af bakterielle hensyn?
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

Créme Brulée

Post by Stimata Doamna »

[quote:8900bc885e]Er der nogen speciel grund til at du anbefaler pasteuriserede æggeblommer[/quote:8900bc885e]

Ud over måske, at pasteuriserede æggeblommer jo bliver leveret uden alt det andet, der ellers følger med æg og gør det hele lidt mere besværligt? :ide: eller :ehh:

Hvis man lige koger mælk/fløde op med hel kardemomme (de skal lige have et forsigt gok med den kødhammer, man ellers kun bruger til at lave knust is) og lader blandingen køle af, inden man blander den med æggemassen, får cremen en himmelsk smag (synes jeg) :aribeth:
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Créme Brulée

Post by CXEC »

Øhmmmmm, nej det er der ingen særlig grund til, ud over den Randi nævner :linski:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Post Reply