Annette Tengstedts brunkager

Post Reply
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Annette Tengstedts brunkager

Post by KatieKat »

Alle franske opskrifter hedder altid et eller andet med den GODE husmoders/kones dit eller dat...dette er istedet den DOVNE kones brunkager, fordi man slipper for at røre potaske ud i et eller andet, for at opvarme klistret sirup og for at rulle dejen ud - men de smager formidabelt!


Man tager:
500 gram smør
500 gram roe- eller rørsukker (ikke groft)
2 1/2 dl mørk roesukkersirup( 295 gram)
5 tsk stødt kanel
5 tsk stødt ingefær
2 1/2 tsk stødt nelliker
2 1/2 tsk stødt pomerans (kan kun købes hos specialkøbmænd og kun med besvær. Kan udelades, hvis man ikke gider besvær)
2 1/2 tsk natron
875 - 950 gram mel
250 gram hele, ikke-smuttede mandler
125 gram sukat. Helst den HELT rigtige sukat, som man køber i store uformelige stykker og selv skærer ud.
125 gram kandiseret pomeransskal - IKKE væmmelige dr Oetkers eller lige så væmmelige Santa Marias syltede appelsinskal. RIGTIG kandiseret bittersød pomeransskal, som man køber i hele skaller og selv skærer ud.
Kagerne ser flottest ud, når stykkerne er lidt store og uregelmæssige.

Alle nævnte ingredienser rodes sammen til en dej - om nødvendigt med røremaskine, men hvis smørret er blødt går det nu ret nemt at ælte den sammen med hånden.
Dejen rulles i pølser på tykkelse og længde som paprøret i en køkkenrulle og fryses ned til den dag man gider bage.
Skær så de frosne dejpølser ud i tynde skiver med en SKARP kniv.
Bages på næstøverste rille 5 -6 minutter ved 200 grader
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
aribeth

Re: Annette Tengstedts brunkager

Post by aribeth »

det her ER altså ubetinget de BEDSTE brunkager jeg nogen sinde har lavet og spist!!

Hele min familie var vilde med dem sidste år... omtrent 50 mennesker... plus en masse naboer som åd og åd og åd...


Jeg skal bage dem i aften... min mor har bestilt en sending til en julefrokost i weekenden... og jeg kan lige så godt komme i træning :-)


Jeg laver bare dejpølser, pakker dem i poser og smider dem i fryseren...


Selvom man er lidt sjusket med udskæringen af dem, så bliver de ultra sprøde selvom de er tykke!!


Katrine
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Re: Annette Tengstedts brunkager

Post by annetteB »

ja, de ER nemlig gode....og jeg skal osse selv have bagt nogen inden weekendens invasion af familie.
:fest:
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Re: Annette Tengstedts brunkager

Post by Lena »

Den skal helt sikkert med på arbejde........... :mikkel:
User avatar
superhero
Posts: 6
Joined: Mon 16. Nov 2009 13:38

Re: Annette Tengstedts brunkager

Post by superhero »

Den lyder nem, den skal prøves :-)

Tak for opskriften, også til Annette :respekt:
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Re: Annette Tengstedts brunkager

Post by CXEC »

De ER gode!!! :aribeth: :aribeth: :aribeth:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Annette Tengstedts brunkager

Post by 99E »

I år vil vi forsøge os med at lave dem med kandiderer pomeransskal og tørrede mandariner i stedet for pomeransskal og sukat...
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply