Page 1 of 1

Græskarkringler med kryddersukker og kaffeglasur

Posted: Tue 12. Nov 2013 22:46
by 99E
Du skal bruge:
Til kringledejen
3-400 gram bagt græskar (Hokkaido, violin eller butternut)
1,5 dl lunkent vand
25 gram gær
50 gram muscovadosukker eller farin
450 gram mel (cirka)
1 tsk salt
1 tsk Pumpkin Pie Spice (http://www.strigler.dk/viewtopic.php?f=50&t=11512)
2 spsk nøddeolie eller smør
1 æg

Til at dyppe kagerne i:
2 tsk bagepulver
2,5 dl varmt vand

Til første "overtræk":
50 gram smør
1 spsk Pumpkin Pie Spice
65 gram sukker

Glasur:
50 gram flormelis
2 spsk flødeost
Espressokaffe eller instantkaffe
4 spsk hakkede pecannødder

Gør det her:
Lav en dej af alle dej-ingredienserne.
Et tip: Rør det moste, bagte græsker ud i vand/gær/sukker-blandingen, tilsæt derefter æg, så "resten".
Dejen skal være lidt klistret, glat og lækker i det.
Lad den hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time.

Del dejen i 12 stykker og rul stykkerne ud i pølser på ca. 30 cm. "Fold" dem til kringler.

Dyp de færdigformede kringler i blandingen af bagepulver og vand ("Til at dype kagerne i" ovenfor.)
Dette giver dem en lidt sej skorpe á la bagels.
Læg dem på en bageplade m. bagepapir.

Lad kringlerne efterhæve, til de er lækre og let hævede og forvarm imens ovnen til 210 grader.

Når ovnen er varm og kringlerne hævede, bag i 7-10 minutter til de er let gyldne.

Imens smeltes og brunes smørret "til første overtræk".
Smørret skal være let brunet - ikke branket og uspiseligt.

Bland også 1 spsk krydderiblanding med sukker, så du har en slags avanceret kanelsukker.

Når kringlerne kommer ud af ovnen, pensles de med det brunede smør og drysses med kryddersukkeret.

Lad kringlerne stå og "suge" smør og smag, mens du rører kaffeglasuren.

Dryp eller hæld glasuren over de stadig lune kringler og drys med hakkede nødder.

Særligt at være opmærksom på:
Snask.
Spis med kniv og gaffel eller tag bad bagefter.

Kan spises uden kaffeglasuren som "søde boller" med fx ost som pålæg.

Re: Græskarkringler med kryddersukker og kaffeglasur

Posted: Sat 30. Nov 2013 12:44
by KatieKat
De er sindsygt gode. I hvert fald uden ækel glasur og nødder. Har heldigvis en masse i fryseren.