I mange danske opskrifter på vafler er der... Rigtig mange æg.
I Norge er æg måske dyrere - i hvert fald er der færre æg end "normalt" i norske opskrifter, hvilket er fantastisk og godt heroppe i det kolde nord. Især når man ikke jubler af glæde over billige buræg.
Til gengæld er alt andet end "almindelig UHT-mælk" enten uskaffeligt eller dyrt, så jeg har snydt og udskiftet med en slags kærnemælkserstatning.
Denne opskrift giver lækre, lette og sprøde vafler til 4-5 personer.
Du skal bruge:
2 æg
1,5 dl sukker
6,5 dl skummetmælk med 1 spsk citronsaft tilsat. Lad stå 5 minutter til der er klumper i mælken.
350 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
150 gram smeltet smør
Sådan gør du:
Pisk alting grundigt sammen.
Hvis man er meget grundig og dygtig, sørger man for at sigte mel, natron og bagepulver i - men jeg er doven og smed det hele i røreskålen og lod Kenwooden gå amok....
Bag på et vaffeljern.
Spis.
Norske vafler, der er sprøde og lette!
Norske vafler, der er sprøde og lette!
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!