Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er tirs 21. nov 2017 01:04



Svar på emne  [ 3 indlæg ] 
 Double Crust Apple Pie 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: tors 24. nov 2005 12:04
Indlæg: 3438
Geografisk sted: Nordsjælland
Indlæg Double Crust Apple Pie
Min opskrift som den ser ud efter oversættelse og små justeringer. Der er noget med at en teske og en spsk. ikke er samme mængde på 'europæisk' og amerikansk, men det har jeg ikke taget højde for.

315g. hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
22 g smør
50g palmin
75ml. iskoldt vand

De tørre dele blandes i en skål og fedtstof smuldres ud i dem. Dejen samles med vandet. Dejen må ikke blive for varm og 'glinsende'. Skal ikke æltes og bliver rimeligt lind i det. Deles i to dele der formes til små flade runde stykker så de er nemme at rulle ud. Proppes på køl i en ½ time (eller ind til man skal bruge den).

Hvis dejen har ligger på køl længe så tag den ud lidt inden du skal rulle. Hvis den 'brækker' i stykker i kanterne når du ruller er den for kold. Start med at give den nogle gode dask med bagerullen så den bliver flad, det gør rullearbejdet nemmere.

Fyld:
8+ æbler - der må stables så mange på som tyngdeloven og dejlåget tillader
1 spsk citronsaft
200g sukker
3 spsk. Maizena majsstivelse
1 tsk kanel
1/8 muskatnød (tag den på gefühl)
1 spsk smør
1 æg

Skræl og udkern æblerne (hvis du laver store stykker så bevarer de noget struktur inde i kagen. Jeg laver kvarte æbler).
Overhæld æblerne med citronsaft og bland alle de tørre dele i en skål. Hæld blandingen over æblerne og vend rundt.

Rul bunden ud og pas på ikke at strække dejen nede i formen, den er ikke særligt elastisk, skub den på plads. Pensel bunden med det sammenpiskede æg og stabel æbler med sukkerblanding på op på bunden. Put små klatter koldt smør rundt på æblerne. Rul derefter låget ud og læg det ovenpå æblerne og klem det forsigtigt ned omkring æblebjerget. Saml bund og låg rundt i kanten af tærteformen, pensl låget med æggeblanding, skær lidt snit til luft og strø låget med kanelsukker.

Ifølge original opskriften skulle kagen have 30 min v. 220 og derefter 10-20 min v. 200

Min erfaring siger at 200 grader i 40 min. også er fint.

Det er en fantastisk æblekage :aribeth:

_________________

-Excuses are the nails used to build a house of failure


man 9. jan 2012 11:27
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tors 24. nov 2005 12:04
Indlæg: 3438
Geografisk sted: Nordsjælland
Indlæg Re: Double Crust Apple Pie
det er naturligvis 225 g smør!

_________________

-Excuses are the nails used to build a house of failure


man 16. jan 2012 19:49
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Re: Double Crust Apple Pie
Mhh... Den blev god!
:aribeth: :aribeth:

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


søn 8. apr 2012 14:41
Profil Hjemmeside
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 3 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team