Page 1 of 1

Fudge

Posted: Mon 19. Dec 2011 18:27
by CXEC
Har jeg sørme lavet her til eftermiddag.... Dobbelt protion endda... Og var nødt til at dele op undervejs.... :viben: :viben: :viben:

Jeg kom følgende i:

1300 gram sukker / sirup - bare fordi jeg nu havde noget sirup
5 dl fløde
100 smør
2-3 tesker vanilje sukker af den hjemmelavede slags
200 gram mandelsplitter/ Pecan nødder - som jeg delte nogen lunde mellem de to portioner og den sidste portion kom jeg 100 gram 85% chokolade og 28 gram cacaopulver i.......

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og varm op ved jævn varme, under konstant omrøring, til alt sukkeret er opløst. Bring massen i kog og fortsæt kogningen, til en dråbe af den kan danne en blød kugle, når den dyppes i koldt vand. Tag gryden fra varmen og sæt den i koldt vand, så massen hurtigt afkøles til ca. 50° , så bliver den sej og gylden. Pisk i blandingen til massen bliver tykkere. Hæld massen i en velsmurt form med bagepapir og stil den koldt nogle timer. Skæres i små firkanter.

NÅ JA, fordi jeg jo har sukker termometer, så fandt jeg ud af at 120 grader er ret godt at ramme ca. :katiekat: :katiekat:

I den første portion smed jeg nøddeblandingen i efter den var hældt i formen, den anden portion kom jeg nøddeblandingen ned i og kogte dem med!

:aribeth:

Re: Fudge

Posted: Tue 20. Dec 2011 15:12
by CXEC
Note til selv:

Mindre nødder/mandler i næste gang og så lidt lavere varmegrader. Lad os holde os på de 115 grader!