Lækker Mokkakage med cremefyld

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Lækker Mokkakage med cremefyld

Post by 99E »

At bage kager, der kræver specielle ingredienser (såsom flormelis...) kræver heroppe i det kolde nord, at man har planlagt i god nok tid, og har indkøbt specialvarer mens butikkerne har dem hjemme.
Her i sensommeren var der faktisk nogle uger, hvor der bare ikke var en eneste æske flormelis i byen, fordi Skibet Ikke Var Kommet.

Så... Du skal bruge:
4 dl hvedemel.
1,5 tsk bagepulver
3 spsk elendig instantkaffe, som man aldrig køber igen, uanset hvor billig den er... (Lad det være en advarsel: Brugseni's "Xtra" instant-kaffe... Ikke mad.)
250 gram smør
1 spsk olie
4 dl sukker
2 æg

Creme
1 pk. flødeost naturel
200 gram smør (JA, der skal næsten en hel pakke i. Fedtskat, jeg ler dig op i dit åbne, magre ansigt!!)
4-6 spsk kakaopulver
1 lillebitte spsk instantkaffe.
Noget Flormelis

Smelt smørret sammen med "kaffen" og olien.
Bland imens mel, bagepulver og sukker.
Hæld smør-kaffe-olie-blandingen op i melet, pisk lystigt med en håndmikser.
Tilsæt de 2 æg.

Det er nu En Dej.
Bag den i en (stor) rugbrødsform (som du har foret med bagepapir) i 2 timer ved 160 grader (sættes i en kold ovn).

Når kagen er bagt sættes den på køl (hvis man har plads i køleskabet, ellers stilles den bare i vindueskarmen aka. ekstra-køleskabet...).

Dagen efter røres cremen:
Smelt smørret og lad det køle.
Pisk så det afkølede smør med ost, kakao, kaffestads og flormelis. Det skal være en blød, kaffechokoladesmagende lækkerhedsvidunderlighedsblanding.
Del kagen i 2 lag.

Læg 1-2 cm creme på "bunden", læg toppen på og smør så meget creme, du vil være bekendt, på oversiden af kagen.
(Resten bruger du som smørepålæg på friskbagte morgenboller...)
Læg den forsigtigt ned i rugbrødsformen igen (bagepapiret kan genbruges...) og lad den køle til cremen sætter sig.

Spis med teske og en god kop kaffe.

Jeg ville have taget et billede, men kagen er væk. Pokkers...
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply