Pumpkin pie.

Post Reply
User avatar
stardancer
Posts: 525
Joined: Thu 22. Jun 2006 16:59

Pumpkin pie.

Post by stardancer »

Pumpkin pie

Bund:
250 g. hvedemel
150 g. smør
50 g. sukker
1 æggeblomme

Bland mel og sukker sammen. Fordel smørret i melet og saml dejen med æggeblommen. Smør en tærteform. Rul dejen ud, den skal være ca. 3-4 mm. tyk og nogle cm. større i diameter end formen. Anbring dejen i en 22 cm tærteform uden at strække dejen, da det kan få den til at krympe under bagningen. Klip dejen af med en saks 1½ cm fra kanten af formen. Fold den ind over og tryk den op med fingrene, så den danner en højere kant og derved kan holde på fyldet. Der skal stikkes i dejen med en gaffel inden fyldet hældes i.

Fyld:
4 dl. moset kogt græskarkød
½ tsk. salt
4 dl. sødmælk
2 store æg
1½ dl flormelis
2 spsk. sukker
1 ¼ tsk. kanel
½ tsk. stødt tørret ingefær
1 tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. stødte nelliker.

Alt fyldet blandes godt sammen i en skål. Det er meget flydende. Hæld fyldet i tærteformen og sæt den midt i ovnen. Bagetiden er ca. 45-55 minutter. Tærten er færdigbagt, når der ikke er noget der hænger ved en gaffel der bliver stukket ned i den. Server lun med flødeskum og vanilleis.

Image
Post Reply