Page 1 of 1

Snobrød - der kan spises!

Posted: Wed 15. Jun 2011 14:17
by 99E
Følgende opskrift er spist og testet af mine elever i alderen 14-18 år.
Ingen børn, unge, lærere eller pædagoger kom til skade under frembringelsen af disse snobrød.

Ingredienser:
5 dl vand
1 liter mel
2 tsk salt
1 spsk sukker
0,25 tsk tørgær

Dagen før:
Bland tørgær med en halv liter mel, rør vandet (koldt) i.
Jeg lod røremaskinen røre det grundigt sammen, til der var trukket lette glutentråde.
Ælt/rør resten af melet i - dejen er våd.
Lad hæve 12 timer.

På bagedagen:
2-3 timer før bagning slås dejen ned, tilsæt evt. lidt mere mel.

Ved bagning:
Dejen slås ikke ned, men hives af i klumper, der forsigtigt formes om passende pinde. Bages gyldne over gråt, glødende træ.

Portionen passer til ca. 6 unge mennesker med god appetit, forudsat de får serveret pølser til.

Re: Snobrød - der kan spises!

Posted: Wed 15. Jun 2011 14:36
by Lena
Et par dl havregryn i, gør godt for snobrød...........

Vi har lavet sindsygt meget snobrød....... Vi lavede bambuspinde med dobbeltspyd, satten en halv pølse på og så et lag snobrødsdej udenom........... uhmm............. Deeeeeeeeeeeet er godt!!

Re: Snobrød - der kan spises!

Posted: Fri 17. Jun 2011 19:06
by CXEC
Lyder lækkert. :hhansen: :aribeth: