Følgende opskrift er spist og testet af mine elever i alderen 14-18 år.
Ingen børn, unge, lærere eller pædagoger kom til skade under frembringelsen af disse snobrød.
Ingredienser:
5 dl vand
1 liter mel
2 tsk salt
1 spsk sukker
0,25 tsk tørgær
Dagen før:
Bland tørgær med en halv liter mel, rør vandet (koldt) i.
Jeg lod røremaskinen røre det grundigt sammen, til der var trukket lette glutentråde.
Ælt/rør resten af melet i - dejen er våd.
Lad hæve 12 timer.
På bagedagen:
2-3 timer før bagning slås dejen ned, tilsæt evt. lidt mere mel.
Ved bagning:
Dejen slås ikke ned, men hives af i klumper, der forsigtigt formes om passende pinde. Bages gyldne over gråt, glødende træ.
Portionen passer til ca. 6 unge mennesker med god appetit, forudsat de får serveret pølser til.
Snobrød - der kan spises!
Snobrød - der kan spises!
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Snobrød - der kan spises!
Et par dl havregryn i, gør godt for snobrød...........
Vi har lavet sindsygt meget snobrød....... Vi lavede bambuspinde med dobbeltspyd, satten en halv pølse på og så et lag snobrødsdej udenom........... uhmm............. Deeeeeeeeeeeet er godt!!
Vi har lavet sindsygt meget snobrød....... Vi lavede bambuspinde med dobbeltspyd, satten en halv pølse på og så et lag snobrødsdej udenom........... uhmm............. Deeeeeeeeeeeet er godt!!
Re: Snobrød - der kan spises!
Lyder lækkert.
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates