Page 1 of 1

Gulerodssnegle

Posted: Fri 13. May 2011 22:20
by 99E
Image

Du skal bruge:
En halv pakke gær
2,6 dl vand
7 dl hvedemel
2 tsk salt
1 spsk sukker
1 spsk olie eller smør

2 æg
4 gode gulerødder
1-2 håndfulde solsikkekerner

Gør sådan:
Gær og vand og mel og det der æltes sammen, som man nu gør, når man laver en dej.
Lad hæve til dobbelt størrelse.

Riv imens gulerødderne groft og drik en kop kaffe eller klap katten eller sådan noget.

Dejen væltes ud på et bord og klappes/strækkes/mases ud til en firkant, der er ca. 1 cm tyk.
De revne gulerødder bunkes op ovenpå sammen med solsikkekerner og det ene æg, som du i mellemtiden har pisket til en ensartet æggemasse. Drys gerne lidt mel ud over gulerodsbjerget.
Fold nu dejen ind over gulerødderne, så du lukker den som en kuvert om "fyldet".
Dejpakken skæres nu igennem på kryds og tværs med en morderisk køkkenkniv af den skarpe slags - og derefter æltes det hele til en nogenlunde ensartet masse.
Det virker håbløst og som om der er alt, alt for mange gulerødder - men bliv bare ved - det virker til sidst.
Dejen må gerne være en smule klistret i det.

Del dejen i passende stykker (samme størrelse som til en mediumstor bolle), rul dem i pæølser og "sno" dem om pegefingeren til en sneglelignende genstand.
Jeg får 15-18 stykker af denne portion.

Pensl sneglene med æg (evt. æg og mælk) og lad efterhæve.
Bages i 18 minutter ved 180 grader (sådan cirka) til de er gyldne og flotte, men stadig ret bløde i det.

Spises enten "enbart" eller "gratis" eller hvad man nu kalder det uden tilbehør, der hvor du kommer fra - eller med smør og ost.

Image

Re: Gulerodssnegle

Posted: Sat 14. May 2011 11:03
by aribeth
ej hvor er den flot!

Re: Gulerodssnegle

Posted: Sat 14. May 2011 11:56
by Mikkel
Der er helt fantastisk bløde og saftige og gode og lækre på den der måde som rigtigt lækkert brød er det.
:askepot: :mikkel: :askepot: