Page 1 of 1

Brændenældebrød

Posted: Tue 26. Apr 2011 21:46
by 99E
Lækkert brændenældebrød - og det er NU, de spirer frem over det hele, de brændende møgplanter!
PLUK DEM - husk at stikke hånden i en plastpose eller noget i den stil for ikke at løbe skrigende bort...

Du skal bruge:
100 gram durummel
En halv pakke gær
5 dl lunken kærnemælk
10-20 gram salt

3-4 liter friske brændenælder

800 gram hvedemel

Gør sådan her:
Hælde kogende vand over brændenælderne.
Si vandet fra, og fjern grove stilke og andet grams (fx græs) der har sneget sig med. Hak brændenældeblade og de tynde stilke groft. De er våde og lidt splattede - det er fint - og dejligt lune - det er godt.

Durum, gær og kærnemælk røres grundigt til en ensartet masse.
Tilsæt salt - rør grundigt.
Tilsæt de endnu lune brændenældeblade og rør igen.

Rør og ælt derefter de 800 gram hvedemel (plus minus nogle håndfulde) ind i dejen, der skal være blød og elastisk og lidt klistret.

Lad hele dejen efterhæve mindst 1 time, gerne langtidshæve i køleskabet.

Form 2 brød, der pensles med vand eller olie og ridses, før de efterhæver 30-60 minutter.
Sæt dem ind i en 250 grader varm ovn, der umiddelbart herefter skrues ned på 200 grader.
Bag 30 minutter.

Brødet bliver saftigt og lækkert - og med masser af grønne dippedutter i.

Re: Brændenældebrød

Posted: Wed 27. Apr 2011 08:47
by 99E
Image

Re: Brændenældebrød

Posted: Tue 3. May 2011 20:16
by CXEC
Ser lækkert ud!