Page 1 of 1

Saftigt rugbrød

Posted: Mon 15. Nov 2010 11:49
by HeidiO
Det her rugbrød er blevet rigtig lækkert - blødt og saftigt.
Der bliver 2 store rugbrød i 3,3 liters forme.

Dag 1:
500 g knækkede rugkerner overhældes med 6 dl kogende vand og står til næste dag.


Dag 2:
1 kg groft rugmel
400 g hvedemel
7 tsk groft salt
9 dl lunkent vand
2 spsk sirup
50 g gær
50 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g hørfrø

Alt det våde blandes med rugkernerkerner, salt og frø. Herefter kommer melet i, og det æltes godt. Dejen bliver ret klistret. Dejen fordeles i 2 forme og presses godt ned, prikkes herefter med gaffel, så dampen kan komme ud af brødet under bagningen.

Lad det hæve ved stuetemperatur i 4 timer. Bag v. 180 grader i 75 minutter.
Efter bagningen køler brødene i et par fugtige viskestykker, så man ikke knækker tænderne på skorpen.

Brødet egner sig rigtig godt til frysning.

Re: Saftigt rugbrød

Posted: Mon 15. Nov 2010 15:01
by HeidiO
Nej, det her brød er uden surdej :-)