rugbrød med mange kerner
Posted: Sun 21. Mar 2010 19:22
Inspireret af Mogens's rugbrød som jeg fandt på en wwwside, har jeg efterhånden udviklet mit eget rugbrød. Jeg synes det er rigtig godt - og hele familien spiser det osse med stor fornøjelse.
Det er endda nemt at lave.
Here we go:
1 kop knækkede rugkerner
½ kop hørfrø
½ kop græskarkerner
½ kop solsikkefrø
3 kopper kogende vand.
1 spsk salt
1spsk olivenolie (eller avocado-olie, når det er til at købe for penge)
Kernerne overhældes med det kogende vand. Salt og olivenolie tilsættes. Rør rundt. Lad stå til vandet er lunkent.
Herefter tilsættes følgende ingredienser:
1 kop surdej
1 kop hvedemel
1 kop rugmel.
Dejen røres til alting er jævnt fordelt.
Tag en kop dej fra til næste bagnings surdej og fordel resten af dejens i en brødform.
Glat overfladen, pensl med vand og lad dejen hæve 6-18 timer under et fugtigt viskestykke - alt efter temperatur og almindelig timing eller mangel på samme.
Brødet sættes i en 225 grader varm ovn, som omgående skrues ned til 200 grader og bages i 70 minutter, vendes omgående ud af formen og pensles med et tyndt lag smeltet smør.
Køler af under den omvendte form eller under et viskestykke.
Det er endda nemt at lave.
Here we go:
1 kop knækkede rugkerner
½ kop hørfrø
½ kop græskarkerner
½ kop solsikkefrø
3 kopper kogende vand.
1 spsk salt
1spsk olivenolie (eller avocado-olie, når det er til at købe for penge)
Kernerne overhældes med det kogende vand. Salt og olivenolie tilsættes. Rør rundt. Lad stå til vandet er lunkent.
Herefter tilsættes følgende ingredienser:
1 kop surdej
1 kop hvedemel
1 kop rugmel.
Dejen røres til alting er jævnt fordelt.
Tag en kop dej fra til næste bagnings surdej og fordel resten af dejens i en brødform.
Glat overfladen, pensl med vand og lad dejen hæve 6-18 timer under et fugtigt viskestykke - alt efter temperatur og almindelig timing eller mangel på samme.
Brødet sættes i en 225 grader varm ovn, som omgående skrues ned til 200 grader og bages i 70 minutter, vendes omgående ud af formen og pensles med et tyndt lag smeltet smør.
Køler af under den omvendte form eller under et viskestykke.