Page 1 of 1

Græskarboller

Posted: Tue 27. Oct 2009 20:25
by Lena
Når du nu alligevel har gang i græskarene og er ved at lave Annettes skønne græskarmarmelade, så undlad ikke at lave en gang boller til....... Men gang endelig opskriften op et par gange.......




Græskarboller ca. 10-12 stk:


250 gram Græskar, renset vægt
2 spsk. Olie
0.5 tsk. Ingefær, stødt eller 1 cm friskrevet
1 tsk. Kanel, stødt
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
0.5 dl. Vand
25 gram Gær
½ dl. græskarkærner
300 gram Hvedemel



250 g græskar rives fint og svitses i fedtstof til det har opsuget det og afkøles.

Krydderierne blandes i sammen med sukker, væde og gær.

Hvedemelet og græskarkærnerne kommes i og dejen samles til en fast masse. Når dejen hænger sammen, stilles den til hævning et lunt sted.

Dejen formes til små boller, der pensles med olie og bages i ovn ved 200 grader C ca. 25 minutter.

Re: Græskarboller

Posted: Tue 27. Oct 2009 22:29
by annetteB
ørj, det lyder godt!
:aribeth:

(jeg eksperimenterer forresten videre med græskarrene p.t og barsler med en muffinsopskrift en af dagene.)

Re: Græskarboller

Posted: Tue 27. Oct 2009 22:34
by Lena
De er virkelig gode......... Jeg tror nok at der var et par stykker tilbage. De skal testes i morgen for "fugtighed".......... Jeg kunne forestille mig at græskarret gør at de holder godt på fugten.........


Muffins? Uhmm........

Re: Græskarboller

Posted: Tue 27. Oct 2009 22:59
by Lena
Vi lavede også en græskarmarmelade med honning og sesamfrø.........

400 g græskar
400 g syrlige æbler
400 g appelsiner
1 glas honning
2 dl sesamfrø
evt. lidt citronsaft

Skræl græskarret i små dele.
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker.
Kør græskar- og æblestykkerne gennem kødhakkeren.
Findel appelsinerne og opvarm det hele i en lille gryde.
Rist sesamfrøene let på en pande og tilsæt honningen.
Når honningen er flydende og blandet godt med de let ristede sesamfrø kommes det i marmeladen, der er kogt mør i ca. 20 minutter.
Marmeladen smages evt. til med saften fra en citron.
Skal marmeladen opbevares længe, tilsættes konserveringsvæske inden den kommes på glas.

Re: Græskarboller

Posted: Thu 29. Oct 2009 22:44
by Lena
Hvis man laver tilstrækkeligt mange boller vil man opleve at de ikke bliver tørre..... Der har ligget et par boller i en pose på jobbet..... Hver morgen har jeg skåret én over og tjekket for "lækkerhed" og friskhed........ og må sige at de stadig er lækre og friske.