Mama Dawns Pancakes...
Posted: Sat 12. Sep 2009 20:22
For at være tro mod opskriften, der i kogebogen er placeret i afsnittet "Breads" kommer denne fremragende pancake-opskrift herind.
Den er fra "Love in Every Bite" af Dawn Klein, The Floured Apron Bakery, Pagosa Springs, Colorado.
Her er Pancakes til 4 - eller: Til Ninie, Mikkel, Dorthe og Anders, når vi også spiser æg og bacon og sirup og i øvrigt bagefter ikke kan røre os af overspisning, men forresten lige skal beskære en håndfuld heste.
Ingredienser:
4 æg
Lidt over en halv dl. sukker
1 tsk vanillesukker
2,5 dl smeltet smør
2 tsk bagepulver
5 dl mel
3,5 dl mælk (eller kærnemælk, sagde jeg)
How to:
Pisk æg og sukker lyst og skummende.
Pisk resten i.
Bag i smør på en varm pande. Husk at lade være med at "mase dem" med paletkniven, når du har vendt dem. De SKAL være tykke, jo!
De bliver ekstra gode hvis man dumper en spsk frosne blåbær ned på hver pancake mens den bager, lige efter man har lagt dejen på.
"Mama Dawn" bager dem "håndfladestore" - og aflange, så der kan være 3-4 stk på en alm. stegepande.
Den er fra "Love in Every Bite" af Dawn Klein, The Floured Apron Bakery, Pagosa Springs, Colorado.
Her er Pancakes til 4 - eller: Til Ninie, Mikkel, Dorthe og Anders, når vi også spiser æg og bacon og sirup og i øvrigt bagefter ikke kan røre os af overspisning, men forresten lige skal beskære en håndfuld heste.
Ingredienser:
4 æg
Lidt over en halv dl. sukker
1 tsk vanillesukker
2,5 dl smeltet smør
2 tsk bagepulver
5 dl mel
3,5 dl mælk (eller kærnemælk, sagde jeg)
How to:
Pisk æg og sukker lyst og skummende.
Pisk resten i.
Bag i smør på en varm pande. Husk at lade være med at "mase dem" med paletkniven, når du har vendt dem. De SKAL være tykke, jo!
De bliver ekstra gode hvis man dumper en spsk frosne blåbær ned på hver pancake mens den bager, lige efter man har lagt dejen på.
"Mama Dawn" bager dem "håndfladestore" - og aflange, så der kan være 3-4 stk på en alm. stegepande.