Pizzadej
Posted: Wed 25. Feb 2009 18:24
Til ca. 6 pizzaer på hver 20 cm.
Du skal bruge:
200 g durummel
400 g hvedemel
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
(de to typer mel kan erstattes af "pizzamel" i en eller anden form)
Sådan gør man:
Gæren udrøres i lunkent vand og alle ingredienserne røres herefter sammen og æltes godt til den er glat og smidig. Skal herefter efterhæve i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 230 grader - hvis man har en bagesten bliver resultatet bedre, bagestenen skal med i ovnen fra starten så den bliver varm.
Del dejen i 6 kugler, der efterhæver et kvarters tid.
Dejen presses derefter ud til pizzaer, hvorefter fyldes lægges på.
Pizzaerne skal bage ca. 8-10 minutter alt efter fyldet.
Du skal bruge:
200 g durummel
400 g hvedemel
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
(de to typer mel kan erstattes af "pizzamel" i en eller anden form)
Sådan gør man:
Gæren udrøres i lunkent vand og alle ingredienserne røres herefter sammen og æltes godt til den er glat og smidig. Skal herefter efterhæve i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 230 grader - hvis man har en bagesten bliver resultatet bedre, bagestenen skal med i ovnen fra starten så den bliver varm.
Del dejen i 6 kugler, der efterhæver et kvarters tid.
Dejen presses derefter ud til pizzaer, hvorefter fyldes lægges på.
Pizzaerne skal bage ca. 8-10 minutter alt efter fyldet.