Page 1 of 1

Pizzadej

Posted: Wed 25. Feb 2009 18:24
by HeidiO
Til ca. 6 pizzaer på hver 20 cm.

Du skal bruge:
200 g durummel
400 g hvedemel
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie

(de to typer mel kan erstattes af "pizzamel" i en eller anden form)


Sådan gør man:
Gæren udrøres i lunkent vand og alle ingredienserne røres herefter sammen og æltes godt til den er glat og smidig. Skal herefter efterhæve i ca. 30 minutter.


Forvarm ovnen til 230 grader - hvis man har en bagesten bliver resultatet bedre, bagestenen skal med i ovnen fra starten så den bliver varm.

Del dejen i 6 kugler, der efterhæver et kvarters tid.

Dejen presses derefter ud til pizzaer, hvorefter fyldes lægges på.

Pizzaerne skal bage ca. 8-10 minutter alt efter fyldet.

Re: Pizzadej

Posted: Wed 25. Feb 2009 18:54
by PiaK
Tak :mikkel:

Re: Pizzadej

Posted: Wed 25. Feb 2009 21:23
by annetteB
Hvis man gider bøvle med det, så får man osse fantastiske pizzabunde ud af wyntermorrison-brødet, som jeg har smidt opskriften på herinde.
Vi laver af og til nogle "dogmepizzaer" med dén bund og med fyld af skivede blommstomater, pesto og frisk mozarella..det smager skiiegodt.