Page 1 of 1

Langtidshævet speltbrød

Posted: Wed 7. Jan 2009 17:12
by HeidiO
[b:bd18a04286]Groft, langtidshævet speltbrød[/b:bd18a04286]

Jeg har lige bagt det her nemme, lækre brød - det kan godt anbefales!

Hvad skal man bruge:

5 gr gær
1 spsk groft salt
1 tsk flydende honning

Røres sammen til det er flydende


½ l koldt vand
2 spsk olivenolie
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
Røres sammen med den flydende gærmasse

400 gr groft speltmel

Hvordan gør man:
Speltmelet røres i resten af dejen. Dejen skal være meget våd. Dæk fadet med et rent viskestykke og lad stå køligt i mindst 12 timer, max 16 timer.

Tilsæt 3 spsk groft speltmel, og vend det i den meget våde dej.

Hæld dejen i en olieret bageform og lad hæve igen lunt til dobbelt
størrelse - ca. 1½-2 timer tog det.

Brødet bages på nederste rille i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 25 - 35 min, til brødet lyder hult, når man slår på
det.