[b:bd18a04286]Groft, langtidshævet speltbrød[/b:bd18a04286]
Jeg har lige bagt det her nemme, lækre brød - det kan godt anbefales!
Hvad skal man bruge:
5 gr gær
1 spsk groft salt
1 tsk flydende honning
Røres sammen til det er flydende
½ l koldt vand
2 spsk olivenolie
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
Røres sammen med den flydende gærmasse
400 gr groft speltmel
Hvordan gør man:
Speltmelet røres i resten af dejen. Dejen skal være meget våd. Dæk fadet med et rent viskestykke og lad stå køligt i mindst 12 timer, max 16 timer.
Tilsæt 3 spsk groft speltmel, og vend det i den meget våde dej.
Hæld dejen i en olieret bageform og lad hæve igen lunt til dobbelt
størrelse - ca. 1½-2 timer tog det.
Brødet bages på nederste rille i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 25 - 35 min, til brødet lyder hult, når man slår på
det.