Page 1 of 1

Krydrede madbrød

Posted: Fri 21. Mar 2008 10:32
by Lone
Grundopskrift:
1-2 brød, eller ca 20-25 boller/kuvertbrød

50 gr gær
3-4 spsk olie - oliven eller solsikke
3- 4 dl havregryn
5-6 dl vand
salt, sukker - en smule
Hvedemel ca 600 gr - måske mere.

Jeg laver altid dej "på slump", men jeg har forsøgt at se mængderne for mig.
Havregryn giver mange fibre og en god smag.

Gær opløses i vandet, som er lunkent. heri tilsættes olie, salt sukker, evt krydderier, og havregrynene.
Massen står 5-10 minutter så havregrynene suger vand.
Øvrige ingredienser tilsættes * se nedenfor*
Hvedemel iblandes lidt ad gangen, indtil dejen er lidt klæbrig men smidig.
Hæver i 45 minutter og bages ved 180 gr i varmluftovn.

Dejen kan formes som brød eller som boller, kuvertbrød - bagetiden afhænger af størrelsen og ovnenes effektivitet. Jeg bager altid i bolleform og bager ca 20 minutter.
Men man må prøve sig frem.

Brødet kan pensles med vand, eller andet - jeg pensler dem som regel ikke og drysses med oregano.



Fyld I
Hakkede oliven, ca et halvt glas
Revet ost , ca 2-300 gr - alt ost kan bruges
Krydderier: paprika, oregano, koriander

Fyld II
En stor groftrevet gulerod
1 bæger smelteost - champignonost, naturelost
Krydderier: kanel, koriander, paprika, spidskommen, muskatnød

Fyld III
Tomatpasta
Skinkestrimler
Paprika, oregano, basilikum, cayenne


Kan spises med ost og paté, sikkert osse med syltetøj, eller bruges som kuvertbrød til alt - især til supper.

Absolut fryseegnede.

Krydrede madbrød

Posted: Fri 21. Mar 2008 11:01
by Lena
Grundopskriften er også god til langtidshævede boller......... 1/4 pk gær og lav dejen om aftenen og stilles i køleskab........

Tænd ovnen, form bollerne, stil dem i den "kolde" ovn og lad dem bage i 25 min..............

Krydrede madbrød

Posted: Fri 21. Mar 2008 17:56
by udlandet
Herlig opskrift, det skal pröves. Men bare ikke idag, i dag skal jeg nemlig have LANGOS :lea: