Page 1 of 1

Mor Aases franskbrød

Posted: Thu 20. Mar 2008 20:50
by KatieKat
Min mor er verdens dårligste kok, men de få ting hun kan lave laver hun til gengæld virkelig godt. Bedst af alt er hendes franskbrød.

Der skal bruges:

50 g gær
1 dl lunkent vand
4 dl mælk
50 g smeltet smør
200 g kvark
2 tsk salt
2 tsk sukker
100 g durummel
almindelig hvedemel - så meget som der er brug for

Sådan gør man:

Gær røres ud i lunkent vand. Mel og smør røres i, kvark salt og sukker puttes i og mel æltes i. Min mor påstår at det kun er AMO mel der kan bruges, men det er endnu ikke lykkedes mig at smage forskel.
Når dejen er sådan lækker i det skal den hæve i 35 minutter. Derefter formes den til 2 brød og hæver 20 minutter mere og pensles derefter med kaffe og bages i 35 minutter ved 200 grader på nederste rille. Min mor påstår at brødet bliver helt forkert hvis det bages ved varmluft, men igen kan jeg ikke se forskel...

Mor Aases franskbrød

Posted: Wed 7. Jan 2009 14:37
by annetteB
Æv, det er et rigtig dårligt franskbrød!
Det giver ondt i maven, hvis man spiser tre store skiver lige i rap, det forsvinder alt for hurtigt - og tillige giver det ærgrelser over at man ikke liiige kan spise en skive mer!
:hhansen:


Jeg bagte to brød igår aftes kl 20...nu er de væk.
:lol:

Re: Mor Aases franskbrød

Posted: Sun 17. Jul 2011 12:25
by annetteB
Minder lige om dette afskyelige franskbrød igen....der står to styks i min ovn nu. Lavet med dejlig skraldekvark.

Re: Mor Aases franskbrød

Posted: Sun 17. Jul 2011 13:29
by annetteB
Skraldekvark er kvark som kommer fra skraldespanden..