Mor Aases franskbrød
Posted: Thu 20. Mar 2008 20:50
Min mor er verdens dårligste kok, men de få ting hun kan lave laver hun til gengæld virkelig godt. Bedst af alt er hendes franskbrød.
Der skal bruges:
50 g gær
1 dl lunkent vand
4 dl mælk
50 g smeltet smør
200 g kvark
2 tsk salt
2 tsk sukker
100 g durummel
almindelig hvedemel - så meget som der er brug for
Sådan gør man:
Gær røres ud i lunkent vand. Mel og smør røres i, kvark salt og sukker puttes i og mel æltes i. Min mor påstår at det kun er AMO mel der kan bruges, men det er endnu ikke lykkedes mig at smage forskel.
Når dejen er sådan lækker i det skal den hæve i 35 minutter. Derefter formes den til 2 brød og hæver 20 minutter mere og pensles derefter med kaffe og bages i 35 minutter ved 200 grader på nederste rille. Min mor påstår at brødet bliver helt forkert hvis det bages ved varmluft, men igen kan jeg ikke se forskel...
Der skal bruges:
50 g gær
1 dl lunkent vand
4 dl mælk
50 g smeltet smør
200 g kvark
2 tsk salt
2 tsk sukker
100 g durummel
almindelig hvedemel - så meget som der er brug for
Sådan gør man:
Gær røres ud i lunkent vand. Mel og smør røres i, kvark salt og sukker puttes i og mel æltes i. Min mor påstår at det kun er AMO mel der kan bruges, men det er endnu ikke lykkedes mig at smage forskel.
Når dejen er sådan lækker i det skal den hæve i 35 minutter. Derefter formes den til 2 brød og hæver 20 minutter mere og pensles derefter med kaffe og bages i 35 minutter ved 200 grader på nederste rille. Min mor påstår at brødet bliver helt forkert hvis det bages ved varmluft, men igen kan jeg ikke se forskel...