Mere bananbrød
Posted: Fri 7. Mar 2008 16:54
Bananbrød:
3 dl lunkent vand
2 dl mælk
25 gram gær
2 spsk sukker
½-1 tsk salt
½-1 tsk kanel
2-3 moste bananer
en ikke nærmere angivet mængde mel
(dejen skal ende med at være en lille smule blød, men ikke overdrevet klæbende!)
bananerne moses med en gaffel. Gæren opløses i væsken, salt, sukker, kanel og bananmos tilsættes. Rør mel i lidt efter lidt indtil dejen kan æltes.
ælt let sammen og lad dejen hæve mindst 1 time ved stue temperatur.
dejen slåes ned og deles i to dele. Hver dejklump trykkes til en rund plade á 2 cm tykkelse, som drysses med ½ dl demeraresukker og 1 spsk kanel. Rul pladen sammen til en roulade og stil den på sammenføjningen. Knib enderne sammen (rouladens ender!) og put dem ind under rullen - ellers render fyldet ud under bagningen.
Rullerne pensles med vand, efterhæver mindst 30 minutter
bages i 30 min v/225 grader, næst nederste rille.
3 dl lunkent vand
2 dl mælk
25 gram gær
2 spsk sukker
½-1 tsk salt
½-1 tsk kanel
2-3 moste bananer
en ikke nærmere angivet mængde mel
(dejen skal ende med at være en lille smule blød, men ikke overdrevet klæbende!)
bananerne moses med en gaffel. Gæren opløses i væsken, salt, sukker, kanel og bananmos tilsættes. Rør mel i lidt efter lidt indtil dejen kan æltes.
ælt let sammen og lad dejen hæve mindst 1 time ved stue temperatur.
dejen slåes ned og deles i to dele. Hver dejklump trykkes til en rund plade á 2 cm tykkelse, som drysses med ½ dl demeraresukker og 1 spsk kanel. Rul pladen sammen til en roulade og stil den på sammenføjningen. Knib enderne sammen (rouladens ender!) og put dem ind under rullen - ellers render fyldet ud under bagningen.
Rullerne pensles med vand, efterhæver mindst 30 minutter
bages i 30 min v/225 grader, næst nederste rille.