Bananbrød:
3 dl lunkent vand
2 dl mælk
25 gram gær
2 spsk sukker
½-1 tsk salt
½-1 tsk kanel
2-3 moste bananer
en ikke nærmere angivet mængde mel
(dejen skal ende med at være en lille smule blød, men ikke overdrevet klæbende!)
bananerne moses med en gaffel. Gæren opløses i væsken, salt, sukker, kanel og bananmos tilsættes. Rør mel i lidt efter lidt indtil dejen kan æltes.
ælt let sammen og lad dejen hæve mindst 1 time ved stue temperatur.
dejen slåes ned og deles i to dele. Hver dejklump trykkes til en rund plade á 2 cm tykkelse, som drysses med ½ dl demeraresukker og 1 spsk kanel. Rul pladen sammen til en roulade og stil den på sammenføjningen. Knib enderne sammen (rouladens ender!) og put dem ind under rullen - ellers render fyldet ud under bagningen.
Rullerne pensles med vand, efterhæver mindst 30 minutter
bages i 30 min v/225 grader, næst nederste rille.
Mere bananbrød
Mere bananbrød
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.