Page 1 of 1

Bananboller med Mysli

Posted: Sat 1. Mar 2008 21:37
by Diane
Har lige sat kærnemælken til ”opvarmning” så om et par timer har jeg lækre nybagte boller

Disse boller er helt fantastiske (Hvis du spørger mig) kan spises med ost, smør eller marmelade. Men de er også fantastiske uden noget, det er sådan jeg bedst kan lide dem.
Perfekt som mellemmåltid til stalden.

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 20 minutter
Antal: ca 15 stk.

• ¼ l kærnemælk
• 50 g gær
• 1 spsk. Honning
• 2 tsk salt
• 2 modne bananer
• ¼ l tykmælk, ymer eller A38
• 3 ¼ dl (150 g) havregryn
• ca. 1 dl (50 g) bran flakes eller cornflakes
• 2 dl (100 g) rosiner (Kan erstattes af soltørrede tranebær)
• 75g valnøddekerner
• 9-9½ dl (ca 500 g) hvedemel

1. Hæld kærnemælk i en skål. Og smuldr gæren heri. Tilsæt honning og salt
2. Mos bananerne, rør dem sammen med A38, tykmælk eller ymer, og kom dem i dejen med havregryn, bran-/cornflakes, rosiner og grofthakkede valnøddekerner
3. Ælt hvedemelet i lidt af gangen, indtil dejen er sammenhængende men stadig en smule klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time
4. Dyp en stor spiseske i vand og brug den til at fordele dejen i klatter på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Tænd ovnen på 200g. Bag bollerne i 20 minutter.

kh
/Diane

Bananboller med Mysli

Posted: Sat 1. Mar 2008 21:50
by HeidiO
Mums, de lyder gode, dem må jeg prøve en dag.

Bananboller med Mysli

Posted: Sat 1. Mar 2008 22:52
by Lisbeth Sejberg
Perfekt som mellemmåltid til stalden.

Altså helt ærligt hvorfor æder du dem ikke selv :aribeth:
De lyder da lækre.

Bananboller med Mysli

Posted: Sat 1. Mar 2008 23:00
by Diane
Altså Lisbeth.

Jeg æder dem da også selv, i stalden - lige for næsen af alle mine staldkammerater :atengstedt:

/Diane

Bananboller med Mysli

Posted: Sun 2. Mar 2008 00:52
by Diane
Så sidder jeg her og gufler lune bananboller.
Det er 3. gang jeg laver dem og de er blevet bedre for hver gang

:aribeth:

Bananboller med Mysli

Posted: Wed 5. Mar 2008 23:00
by CXEC
Ærgerligt at jeg ikke kan lide banan i bagværk. Eller nej, ikke ærgerligt for jeg spiser jo bare andre ting istedet.