Page 1 of 2

scones

Posted: Sun 22. Jul 2007 21:39
by annetteB
[b:6507157193]ingredienser[/b:6507157193]:
15 dl mel
75 gram smør eller blandingsprodukt
3 spsk bagepulver
3 spsk sukker
1 tsk fint salt
evt ½-1 tsk kardemomme.
ca 5 dl vand eller mælk

[b:6507157193]fremgangsmåde:[/b:6507157193]
tænd ovnen på 225 grader.
bland alle tørre ingredienser i en skål. gnid smørret ud i de tørre dele.
hæld vandet i og bland HURTIGT det hele sammen til en blød dej.
skrab dejen ud på en melstrøet bordplade og klap den ud til en plade på 1½ cm tykkelse.

Stik scones'erne ud så tæt på hinanden som muligt - brug et omvendt glas (dyp evt glassets kant i mel)

tryk dejresterne hurtigt og let sammen og stik de sidste scones ud.
pensl evt med vand, æg, kaffe eller mælk.
Bages i 14-16 minutter på næstøverste rille.

scones

Posted: Mon 30. Jul 2007 18:16
by CXEC
Lyder lækkert, hvor mange Scones får du ud af den portion Annette? Kan den laves med Chocolade i? :aribeth: :aribeth: :aribeth:

scones

Posted: Mon 30. Jul 2007 18:48
by aribeth
jeg har aldrig set fidusen i scones, de er altid tunge og lidt klæge...

Forklar mig venligst det fantastiske i scones?

Katrine

scones

Posted: Mon 30. Jul 2007 20:48
by KatieKat
[quote:56aba09535]Forklar mig venligst det fantastiske i scones? [/quote:56aba09535]
Alle de scones jeg har smagt har været propstoppet med chokolade. Straks er det blevet nemmere at se gennem fingre med at de er tunge og klæge.

scones

Posted: Mon 30. Jul 2007 23:17
by aribeth
Aha, så er det bare fordi det er nogle chokoladenærige mennesker der har serveret mig scones!!

Det lyder jo noget bedre når de er propstoppet med chokolade!

Katrine

scones

Posted: Tue 31. Jul 2007 13:46
by CXEC
De skal da egentlig være lidt sprøde og smøragtige og gerne med chocolade i masse vis :linski:

scones

Posted: Tue 31. Jul 2007 15:13
by Stimata Doamna
Om ikke andet kan Cote d'Ors smøre[b:380c60e0e8]chokolade[/b:380c60e0e8] altid opveje manglen på chokolade indeni :lol:

scones

Posted: Fri 3. Aug 2007 11:46
by CXEC
Nå, så oprandt dagen for den store Scones test :linski: Jeg synes godt der må kommes mere smør i og så skal jeg selv putte mere chokolade i, men det er jo min egen fejl. De blev HØJE! og jeg havde ingen glas så jeg brugte en udstikker dims og den var liiiiiidt stor i det...havde ellers hele to str at vælge i mellem.... :ehj:

scones

Posted: Sun 5. Aug 2007 09:47
by annetteB
Faktisk kan jeg ikke lide de der købescones med chokolade....Eller "short scones" (dem med meget smør i) for den sags skyld.

Sidstnævnte er formentlig primært fordi jeg kan finde på at smøre smør PÅ en scone - og så går det bare ikke med short scones.
:tommelned:

Kan se, at dét skulle jeg nok have gjort opmærksom på, da jeg lagde opskriften ud!
:roed:

Katrine: Ideen med scones er, at når du vågner søndag morgen og ville ønske at du havde gidet at lave en ordentlig gærdej i går aftens, så du kunne få varmt morgenbrød NU - så kan du redde situationen med scones, som kan klattes sammen mens ovnen varmer op!
:ide:

Celeste: Ja, de bliver ret høje!
:-)

scones

Posted: Mon 10. Sep 2007 18:30
by Lone Beck
3 SPISEskefulde bagepulver :hva:

Det lyder da helt vildt :-o
Er det en tyrkfejl, eller er den go' nok?